Директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОВА Чорний йде з посади

Директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Олег Чорний йде з посади. Він написав заяву за згодою сторін.

Цю інформацію Чорний підтвердив у коментарі Суспільному.

За його словами, він вирішив повернутись в хірургічну онкологію. Раніше Чорний працював лікарем-онкологом у Чернівецькому онкологічному диспансері.

“Мені треба рухатись далі. Я вважаю, що охорона здоров’я за останні три роки розвивалась: зробили першу операцію на серце, пересадили нирку, завершили реконструкцію перинатального центру, приймальні нових опорних лікарень”, — сказав Чорний.

Олег Чорний працював на посаді директора департаменту охорони здоров’я з січня 2020 року. Його за результатами конкурсу призначив тодішній начальник ОДА — Сергій Осачук.

На час керівництва Чорного припала пандемія COVID-19. У районних лікарнях розгортали ліжка для ковід-пацієнтів, а в Чернівці довозили важких хворих. Періодично реанімації були переповнені. У лікарнях проводили кисень та облаштовували кисневі станції. Медичний напрямок тоді також курувала заступниця начальника ОДА Наталія Гусак, яка нині очолює НСЗУ.

У 2020 році у Чернівцях вперше провели операцію на відкритому серці. Тоді обладнання для оперативного втручання привезли київські лікарі. На початку 2022 року в обласній лікарні вперше провели пересадку нирки, бо обласна лікарня отримала ліцензію й увійшла до пілотного проєкту. Це була родинна трансплантація.

З 20 вересня обов’язки директора департаменту охорони здоров’я виконуватиме заступниця Чорного Марія Поліщук.

Нагадаємо, за час свого керівницва, крім позитивних змін, Олег Чорний був втягнутий у кілька гучних скандалів, зокрема, пов”язаних із гуманітарними автомобілями швидкої медичної допомоги з Італії. Правоохоронці проведили обшуки за місцем роботи та проживання колишнього головного лікара Чернівецької обласної лікарні Сергія Бродовського та в кабінеті і помешканні директора Департменту охорони здоров‘я Олега Чорного. Також відомий травневий скандал із апаратами ШВЛ у лікарнях Чернівців.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ