Конгрес США визнав, що НЛО не були створені людиною і ймовірно можуть загрожувати цивілізації. Що далі?

Конгрес США у новому звіті визнав, що деякі з виявлених НЛО були створені не людиною. Американська влада впевнена, що зараз потенційна загроза є реальною.

Довгий час вивчення НЛО американцями відбувалося в таємниці, однак у 2020 році влада США зізналася, що у них є група, яка вивчає НЛО, або, як їх зараз прийнято називати, НПЯ (невідомі повітряні явища), пише НВ.

У своєму першому звіті, який вийшов минулого року, Пентагон офіційно підтвердив, що військові та розвідка США активно вивчають цю тему. У відомстві розповіли про майже два десятки НЛО, які рухалися незвичайними траєкторіями (різкі маневри, зависання в повітрі, рух проти вітру). Швидкість деяких із них нібито перевищувала швидкість звуку, проте жодних глобальних висновків там не було.

Вже кілька місяців тому Пентагон провів перше відкрите слухання на тему вивчення НЛО за останні пів століття. На ньому військові чиновники не тільки розповіли про те, що саме вони роблять для дослідження НЛО, а й показали нові відео з невідомими летючими об’єктами.

Крім того, Міністерство оборони США створило Групу синхронізації ідентифікації та управління повітряними об’єктами (AOIMSG), яка займається збиранням та обробленням звітів про потенційні виявлення НЛО — зараз у військових накопичилося понад 400 повідомлень від людей, які стверджують, що вони бачили або зняли незрозумілий летючий об’єкт.

Проте більшість записів досить низької якості, через що експерти не можуть зробити однозначних висновків і хоч якось ідентифікувати ці об’єкти.

Тоді ж прокинулися і вчені, які зажадали більшої залученості до подібних досліджень. Все дійшло до того, що темою зацікавилися в NASA: агентство створило свою наукову групу, яка вже з осені повинна була приступити до вивчення повідомлень про НЛО. Однак процес виявився не таким простим — зараз NASA потрібно ще кілька місяців, оскільки їм не вдалося знайти достатньо співробітників для новоствореної дослідницької групи.

Дослідження довжиною дев’ять місяців очолить астрофізик Девід Спергель, колишній завідувач кафедри астрофізики Принстонського університету. Він зі своєю командою проаналізує всі наявні відео, фото та інші дані свідків НЛО, вивчить архівні дані різних обсерваторій та космічних телескопів, а також проведе консультації з військовими та цивільними експертами. Наприкінці цієї програми вчені NASA запропонують більшу і більш дорогу дослідницьку програму з вивчення НЛО.

Ще недавно в NASA стверджували, що НЛО — це не інопланетяни, проте новий звіт Конгресу США кидає виклик цьому переконанню. Там є дві серйозні заяви, які, напевно, змінять сприйняття цієї теми багатьма політиками, які досі ставилися до цієї теми досить скептично.

По-перше, Конгрес упевнений, що загроза національній безпеці США «зростає в геометричній прогресії». По-друге, влада США фактично визнала, що деякі з виявлених НЛО точно не створені людиною: «Тимчасово не ідентифіковані об’єкти або ті, які визнані рукотворними, будуть передані до відповідних установ і не повинні розглядатися як невідомі повітряно-космічно-підводні явища», — говорить документ.

Термін «підводні» з’явився в урядових документах, оскільки нещодавно Пентагон підтвердив справжність відео, в якому НЛО зависає в повітрі, а потім різко пірнає під воду, піднявши хмару бризок.

Це велика зміна в офіційній риториці. Досі більшість політиків та експертів трималися лінії того, що якщо НЛО існують, то це хоч і високотехнологічні, але рукотворні транспортні засоби, які, наприклад, тестує Китай чи Росія. Проте тепер Конгрес прямим текстом стверджує, що тепер там розділятимуть об’єкти, які побудували люди, та справжні НЛО.

Зовсім недавно Пентагон створив внутрішній департамент (Аll-domain Anomaly Resolution Office, AARO), який вивчатиме загрози, які можуть представляти об’єкти, які можуть переміщатися з повітря у воду «способами, які нам незрозумілі».

Питання, чому Конгрес США вирішив публічно визнати, що НЛО — це не справа рук людини. Раніше формулювання були набагато більш обтічними та просторовими. Марік фон Ренненкампф, який працював у Пентагоні, коли президентом США був Барак Обама, у своїй колонці для видання The Hill зазначає, що законодавці не будуть «включати такі екстраординарні формулювання в публічне законодавство без переконливих доказів».

Враховуючи, що вони мають доступ до інформації, яка невідома громадськості, це може свідчити про зовсім інший підхід до вивчення НЛО порівняно з тим, як ці об’єкти розглядалися раніше.

Фон Ренненкампф пише, що такі зміни свідчать про те, що члени сенатського комітету з розвідки вірять, що деякі НЛО створила не людина. «Зрештою, навіщо Конгресу засновувати новий офіс та доручати йому розслідування „нерукотворних“ НЛО, якщо їх не існує?», — питає колишній чиновник.

Тепер нам залишається чекати на результати дослідження NASA, яке і скаже, куди людство рухатиметься далі у вивченні питання НЛО. Залишається сподіватися, що війни з прибульцями нам таки вдасться уникнути, адже наслідки для нас швидше за все будуть не найрадіснішими, враховуючи їхню потенційну технологічну перевагу.


Абсолютно секретно. У Військово-морських силах США пояснили, чому не публікують дані про НЛО

Представники ВМС США заявили, що мають у своєму розпорядженні багато записів непізнаних літаючих об’єктів (НЛО). Але їх публікація може «завдати шкоди національній безпеці».

Таку відповідь отримали представники платформи The Black Vault, які запросили більше даних про НЛО згідно із американським Законом про свободу інформації (FOIA), пише НВ.

Раніше на сайті The Black Vault опублікували тисячі сторінок документів, пов’язаних з НЛО і отриманих завдяки запитам FOIA до ЦРУ та інших урядових установ.

У квітні 2020-го керівництво ВМС США самостійно розсекретило три відеоролики з НЛО, які нібито зняли американські льотчики.

У новому листі військові також підтвердили, що вони мають ще більше роликів з НЛО, але поширення цих даних загрожує безпеці країни.

«Оприлюднення цієї інформації завдасть шкоди національній безпеці, оскільки вона може надати супротивникам цінну інформацію про операції, уразливості та/або можливості Міністерства оборони та ВМС», — заявив у відкритому листі заступник директора Управління FOIA Грегорі Кейсон.

Публікацію попередніх записів пояснили тим, що раніше вони вже просочилися до медіа.

На слуханнях Пентагону у 2021 році льотчики ВМС США повідомили про 144 спостереження НЛО та ААЯ (аномальне атмосферне явище) з 2004 року. А найближчим часом Міноборони США має створити нову структуру, яка досліджуватиме звіти про НЛО та спостерігатиме за новими випадками їх фіксації в армії.

Нагадаємо, у вересні 2022 року вчені з Головної астрономічної обсерваторії НАН України опублікували статтю, в якій стверджують, що не раз бачили НЛО над Києвом.

А за кілька тижнів до цього Конгрес США визнав у новому звіті, що деякі з виявлених військовими НЛО могли бути створені не людиною.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ