У Пентагоні назвали проведення "референдумів" інформаційною операцією для відволікання уваги від контрнаступу ЗСУ

Заяви росіян щодо проведення так званих референдумів у “Л/ДНР” є інформаційною операцією. Кремль хоче таким чином відвернути увагу населення РФ після успішного контрнаступу української армії.

Як пише Обозреватель, з такою заявою 20 вересня виступив речник міністерства оборони США, бригадний генерал Пет Райдер. “Це просто інформаційна операція, покликана відвернути увагу від тяжкого становища, в якому зараз перебувають російські військові”, – цитує його CNN.

Райдер назвав заклики провести референдуми частиною російської “гри”. Спікер зазначив, що РФ хоче повторити сценарій 2014 року, щоб надалі “претендувати на легітимність з погляду анексії суверенної української території”.

Представник Пентагону наголосив, що так звані референдуми не викличуть довіри та не вплинуть на підтримку України з боку США.

“Ніхто не довірятиме таким фіктивним референдумам, і США, звичайно ж, не визнають результатів будь-яких фіктивних виборів. Ми продовжимо працювати з Україною та нашими міжнародними партнерами, щоб надавати їм необхідну підтримку”, – запевнив Райдер.

Як повідомлялося, російські окупанти готуються провести “референдуми” на Донбасі, а також на територіях Херсонської та Запорізької областей. Це нібито має відбутися у період із 23 по 27 вересня. Для цього навіть провели збір так званого громадського руху “Ми разом із Росією”.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ