Не залишаймося байдужими до героїзму українців та рішучої боротьби за свободу – Президент Польщі Дуда в ООН

Тези виступу Анджея Дуди на Генасамблеї ООН. Вся промова президента Польщі присвячена війні росії проти України та наслідкам російського вторгнення:

«Я належав до тих політиків, які ще до війни вірили: Україна успішно захиститься. Сьогодні я переконаний, що Україна переможе. Що біженці повернуться додому, що країну відбудують, що її міжнародно визнані кордони відновлять».

«Це не регіональний конфлікт: війна Росії проти України є джерелом глобальної пожежі, ця війна заторкне і нашу, і ваші країни. Якщо це вже не сталося».

«Як міжнародне співтовариство ми повинні негайно реагувати на такі інциденти подальшими санкціями та новими пакетами допомоги для України, яка обороняється».

«Необхідно посилити тиск на Росію та її партнера, тобто режим Лукашенка в Білорусі. Цілеспрямовану співпрацю з цими урядами слід глибоко переосмислити. Зокрема, міжнародним організаціям. Більше немає місця для business as usual із Росією».

«Кожен поляк і кожна полька знає про ситуацію в Україні, кожен поляк і кожна полька мають у пам’яті своїх родин російський терор».

«Як міжнародне співтовариство, ми зобов’язані не дозволити нікому в XXI столітті свідомо і цинічно запроваджувати – як Сталін у 1930-х роках – штучний голод в ім’я досягнення своїх політичних цілей».

«Наближається зима, яка через війну та ціни на енергоносії буде найтяжчою за останні роки. Як людство ми не маємо права відвернутися від найбільш нужденних. Ми не повинні показувати «втому» від війни. Ми маємо допомогти. Мусимо підтримати».

«Я закликаю збільшити допомогу мирному українському населенню, гуманітарні потреби якого значно перевищують наявні в нього кошти».

«Росія винна Україні військові репарації, які їй доведеться сплатити. Немає справедливості без компенсації. Це стосується будь-якої країни, яка грабує іншу країну. Це правильно, але також справедливо для незавершених питань минулого. Я кажу це як Президент Польщі».

«Не залишаймося байдужими до героїзму та рішучої боротьби за свободу. Ми також не повинні бути байдужими до будь-якої нації, яка захищається від тиранії та зневаги до людини. Тому що від них вони захищають все людство».

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ