Українець став кращим студентом світу

Ігор Клименко – студент КПІ ім. І. Сікорського. Хлопець розробив «квадрокоптерний міношукач» і прагне масово виробляти свій винахід.

Ігор Клименко

Українець Ігор Клименко став цьогоріч найкращим студентом світу за версією престижної Всесвітньої премії «Chegg.org 2022 Global Student Prize». Про це йдеться у пресрелізі організаторів премії.

«Ігор Клименко, студент з України, який захоплюється підвищенням обізнаности та вирішенням глобальної проблеми наземних мін, розробив «квадрокоптерний міношукач». Ігоря оголошено переможцем Chegg.org 2022 Global Student Prize 2022», — йдеться у пресрелізі.

Він також отримав 100 000 доларів за те, що «справив реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом».

Зазначають, що сам Ігор нині навчається на фізико-математичному факультеті у КПІ ім. І. Сікорського у Києві.

«Хлопець зробив інноваційний винахід, поєднавши безпілотник із міношукачем. Коптер дистанційно віднаходить вибухонебезпечні предмети завдяки електромагнітному й оптичному дослідженню поверхонь. Може знаходити різні типи мін і передавати точні координати знайдених об’єктів саперам», — ідеться в повідомленні.

МОЗ зазначає, що у квітні студент КПІ долучився до програми UF бізнес-інкубатора МАН — «Startup Beginner», щоб удосконалити свій прототип коптера-міношукача. За місяць, згідно з повідомленням, він продовжив навчання на дорослій програмі UF — «Empowering Future Entrepreneurial Ukraine» — та отримав стипендію €5 000 від фінської інвестиційної компанії «Ministry of Good Spirit» для мотивації та подальшої роботи над коптером.

«Це потребувало багато роботи і часу, але тепер я отримав доступ до світового ком’юніті та можливість співпрацювати з великими інвесторами та людьми по всьому світу! А також – стипендію у $100 000! Я абсолютно впевнений, що більшу її частину витрачу на розроблення дрона!» – сказав Ігор.

Хлопець, який поповнив список 100 кращих студентів світу, прагне масово виробляти свій винахід, а також залучити якомога більше компаній та організацій, щоб інвестувати в готовий продукт і розповсюдити його для допомоги своїй країні.

 

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ