На Буковині двоє чоловіків намагалися перетнути державний кордон з фальшивими документами

Порушники мали при собі підроблені довідки військово-лікарських комісій про визнання їх непридатними для військової служби

У Чернівецькому районі поліцейські викрили порушників, які за допомогою фальшивих офіційних документів намагалися перетнути державний кордон у період воєнного стану. Наразі за цими фактами правоохоронці завершили кримінальні провадження. 

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Протягом 5 і 6 серпня цього року у селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті «Порубне» під час проходження митного контролю двоє жителів Вінницької і Київської областей віком 29 і 35 років використовували документи з ознаками підробки. При перетині державного кордону з Румунією порушники пред’являли для перевірки прикордонникам довідки військово-лікарських комісій про визнання їх непридатними для військової служби.
Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 
Правоохоронці затримали чоловіків у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального кодексу України.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідних експертиз.

Наразі під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури поліцейські передали обвинувальні акти відносно порушників до суду. 

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ