Двох буковинців судитимуть за крадіжки грошей і майна

Правоохоронці нагадують: крадіжка в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких злочинів, незалежно від вартості викраденого

Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності двох раніше судимих чернівчан, які викрали сумку, мобільний телефон та велосипед у заявників. Сума завданих збитків становить понад 6700 гривень. За цими фактами слідчі поліції завершили досудові розслідування. Відповідно до чинного законодавства, за скоєне зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.
 
Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області. 
Протягом липня-серпня цього року на спецлінію «102» звернулася буковинка і повідомила, що невідома особа по одній із вулиць у Чернівцях відкрито заволоділа її сумкою, де були банківська картка та мобільний телефон вартістю 2200 гривень. Інша заявниця повідомила про крадіжку велосипеда білого кольору «Corso» з магазину по вулиці Хотинській  вартістю 4500 гривень.

Співробітники Чернівецького районного управління поліції встановили особи порушників. Ними виявилися двоє чернівчан, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

 
Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції скерували до суду обвинувальні акти щодо буковинців за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. 

Правоохоронці нагадують: санкції низки статей кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Тому при встановленні особи за вчинення крадіжки поліцейські затримують порушника, адже цей злочин в умовах воєнного стану прирівнюються до тяжких, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ