Настоятеля Лаври митрополита Павла спіймали на кордоні на спробі вивезення церковних цінностей – ЗМІ

Настоятель Києво-Печерської Лаври митрополита Павла Лебедя, попередньо, затримали при спробі вивезення з України церковних святинь. З митрополитом УПЦ Московського патріархату Павлом Лебедем, який обіймає посаду настоятеля Києво-Печерської Лаври, сталася неприємність на кордоні. Попередньо його спіймали на вивезенні з України церковних святинь.

Про це повідомило видання Діалог з посиланням на IDenteficator, оприлюднивши кілька фото.

Офіційних підтверджень інформації наразі немає. “Владику Павла спіймали на кордоні при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей. Документи та супровід церковного майна він виписав собі сам”, – повідомив ресурс.

Настоятеля Лаври митрополита Павла спіймали на кордоні на контрабанді церковних цінностей – ЗМІ

Він запевняє, що митрополита нібито супроводжували люди з його оточення: Степан Казьмирук та Кирило Борисович. Судячи з оприлюднених кадрів, вивезти митрополит намагався ікони та золото. При цьому в документах повідомлялося, що вони “не становлять культурної, художньої, історичної, етнографічної чи наукової цінності”.

Настоятеля Лаври митрополита Павла спіймали на кордоні на контрабанді церковних цінностей – ЗМІ

В УПЦ МП інформацію наразі не коментують.

Варто зазначити, що митрополит Павло є дуже скандальною фігурою в релігійному середовищі України. Він відомий як великий аматор Москви і не змінив своєї позиції навіть після початку російської агресії. Лебідь зробив низку вельми спірних заяв під час своєї кар’єри. Наприклад, він розповідав, що США напустили на українців вирощених у секретних лабораторіях отруйних комарів.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ