Чернівчанин Андрій Пишний може стати новим очільником Нацбанку

Пишний — колишній голова правління державного «Ощадбанку».

Фото: Delo

Президент Володимир Зеленський подав пропозицію призначити новим очільником Національного банку чернівчанина Андрія Пишного. Він колишній голова правління державного «Ощадбанку». Про це повідомив заступник голови фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

«Сьогодні о 18:30 наш комітет з питань фінансової політики знову збереться. ️Тема: розгляд призначення Андрія Пишного на посаду голови НБУ», – написав депутат.

Зазначимо, що вранці 6 жовтня фінансовий комітет погодив звільнення з посади голови НБУ Кирила Шевченка. Він подав у відставку через проблеми зі здоров’ям.

Довідка
Андрію Пишному 47 років. Він випускник юридичного факультету Чернівецького національного університету. Однокурсником Андрія Пишного був Арсеній Яценюк, із яким згодом вони стали соратниками у юридичній та політичній діяльності.

Пишний понад шість років керував державним «Ощадбанком». Його призначили на цю посаду у 2014 році, коли Арсеній Яценюк став прем’єр-міністром.

Видання Forbes пише, що ексголову правління Ощадбанку співрозмовники описують як людину, що має добрі стосунки з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Зокрема він входить до міжнародної групи з питань санкцій проти Росії «Єрмака-Макфолла»

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ