Україна отримала додаткові HIMARS, а росія вночі обстрілювала наші міста: головне за ніч

Над Миколаєвом сили протиповітряної оборони збили дев’ять ворожих дронів-камікадзе.

Фото ілюстративне

За минулу добу окупанти випустили по Україні 29 ракет, з яких 20 збили українські підрозділи ППО. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Протягом минулої доби окупанти здійснили пуски однієї балістичної та двадцяти восьми крилатих ракет, двадцять з яких були збиті українськими підрозділами протиповітряної оборони. Противник завдав тринадцять авіаційних ударів та здійснив понад сорок обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цих злочинних дій постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж сорока населених пунктів. Серед них Львів, Попівка, Чугунівка, Ладижин, Кривий Ріг, Запоріжжя, Павлоград та Нікополь», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі також розповіли, що ворог застосував чотирнадцять іранських дронів-камікадзе для ударів по критичній інфраструктурі в Одеській та Миколаївській областях, дванадцять з цих БПЛА знищено.

Дніпропетровська область

Російські загарбники випустили по Нікополю понад сто снарядів, поранено дитину та її маму.

Про це у своєму Telegram повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

«Росіяни усю ніч знущалися над Нікопольщиною… Важко поранили 6-річну дівчинку. Ворог сім разів накрив район вогнем з «Градів» та важкої артилерії. На мирний Нікополь випустив понад 100 снарядів! Один з них прилетів прямо у приватний будинок. Поранив 6-річну дівчинку та її маму. Вони і ще одна постраждала через атаку жінка зараз у лікарні. Важкі», – повідомив він.

Фото Валентина Резніченка

За словами Резніченка, у місті понівечені понад три десятки багатоповерхівок та приватних будинків, газогони та лінії електропередач, а також два підприємства, два садочки, школа, магазини та офіс благодійної організації.

Він також повідомив, що у Марганецькій та Мирівській громадах минулося без постраждалих. Масштаби руйнацій уточнюються.

Запоріжжя

Вночі окупанти випустили близько семи ракет С-300 по Запоріжжю та області, обійшлося без жертв. Про це у своєму Telegram повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

«Цієї ночі ворог знову здійснив підступний нічний ракетний удар. По Запоріжжю і передмістях випущено близько семи ракет С-300», – повідомив він.

Фото з відкритих джерел

За словами Старуха, дві ракети влучили в один з районів обласного центру та, на щастя, серйозних руйнувань не завдали. Ще п’ять ракет прилетіли у передмістя.

«Три з них принесли руйнування в одному з наближених до Запоріжжя сіл: частково зруйновано житловий будинок, з-під завалів наші рятувальники дістали три особи. Жертв, на щастя нема. Ще дві ракети впали в полі біля іншого села», – зазначив голова ОВА.

Миколаїв

Сьогодні вранці у небі над Миколаївською областю сили протиповітряної оборони збили дев’ять ворожих дронів-камікадзе Shahed-136. Про це у Телеграмі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

«Вранці 12 жовтня над Миколаївщиною силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» збито дев’ять ворожих дронів-камікадзе Shahed-136», – ідеться в повідомленні.

Нові HIMARS

Нову партію реактивних систем залпового вогню HIMARS вже доставили зі США до України.

Про це повідомив голова Міноборони Олексій Резніков.

«4 додаткові HIMARS від наших американських партнерів прибули! Я дякую президенту США Джо Байдену і голові Пентагону Ллойду Остіну III і всьому американському народу. Час HIMARS: хороший час для українців і поганий час для окупантів», – написав він.

HIMARS

 

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ