З 01 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку II – IV груп є обов’язковим

Сторожинецька державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадує, що з 1 січня 2022 року є обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки (незалежно від отриманого доходу за попередній рік).
Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій або ПРРО не мають застосовувати платники єдиного податку першої групи.
Разом з тим тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) не застосовуються, крім санкцій за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.
Відповідні зміни внесено Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» у розділ ІІ «Прикінцеві положення» Закону № 265.
Водночас, застосування суб’єктами господарювання під час здійснення розрахункових операцій  РРО/ПРРО свідчить про сумлінність платника податків, готовність відкрито та прозоро здійснювати свою діяльність, реалізовуючи належним чином облікований товар  та забезпечуючи при цьому захист прав споживачів.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ