Чи варто відключати бойлер на ніч для економії енергії

Бойлер в оселі дає можливість не залежати від централізованого гарячого водопостачання. У власників обладнання виникає супутнє питання щодо обсягів споживання електроенергії та її економії. В площині цих роздумів є ще один момент, який стосується відключення бойлера у нічний час. Чи потрібно це робити, чи є з того фінансовий зиск для родинного бюджету, читайте далі.

Що впливає на економне користування бойлером

Починати треба з правильного монтажу водонагрівального обладнання. Відповідно до конструкції, певні бойлери мають встановлюватись у горизонтальному або вертикальному положенні. Серед обов’язкових умов є також використання мідного кабелю для підключення до електромережі та виконання заземлення.

Економія електроенергії багато в чому залежить від особливостей користування. Перегляньте застосування температурного режиму. Відрегулюйте відповідно до ваших потреб. Для комфортного використання можна встановити тумблер на позначку «Економ», що дасть можливість підтримувати оптимальну температуру води. Це забезпечить мінімальне використання електроенергії. Є різниця — підтримувати тепловий режим вже теплої води чи нагрівати холодну з нуля.

Якщо ви плануєте на певний час їхати з оселі на відпочинок чи найближчим часом не користуватись гарячою водою, відключіть бойлер. В цьому випадку точно немає потреби, щоб він стояв та «намотував» лічильник.

Ще одна причина підвищеного електроспоживання може критись у забрудненому ТЕНі. З часом на ньому утворюється накип. В результаті обладнання нагріває спочатку ці сольові та вапняні відкладення, а тільки потім вже воду. ТЕН потрібно періодично очищувати.

Чи потрібно виключати водонагрівач на ніч

Сучасне обладнання для нагрівання води є високотехнологічним. Воно має хорошу теплоізоляцію, тому здатне довший час утримувати нагріту воду з мінімальними тепловими втратами. Зрештою, в потрібний момент на підігрів води буде витрачено менше електроенергії. Подивіться різні моделі бойлерів за дизайном та об’ємом на сайті allo.ua. В залежності від потреб в оселі можна обрати оптимальний літраж бака.

Відключення бойлера на ніч не призведе до економії електроенергії у повсякденному користуванні. Особливо це затратно при користуванні баками на 100–200 л. Підтримання постійної температури для них дешевше. Нагрівання такого великого об’єму охолодженої води призведе, навпаки, до збільшення енерговитрат.

Лічильникові показники — частина експлуатації бойлерів. Ще є поняття санітарно-гігієнічних факторів. З огляду на це потрібно періодично спускати повністю всю воду, набирати нову та прогрівати до 80 градусів. Це знищить колонії патогенної мікрофлори, яка може розвивається у вологому середовищі при середніх температурах. В усіх інших випадках відключати, потім нагрівати на максимальній температурі холодну воду, намагатись економити у нічний час — немає жодної потреби.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ