Правильно обирайте клей для газоблоків

Для того щоб викладати газоблоки, необхідно мати спеціальний клей для газоблоків. Це суха суміш, яку потрібно розводити водою в необхідних пропорціях. Її можна використовувати замість цементного розчину як для внутрішнього, так і зовнішнього видів робіт. Будівельники користуються для укладки різноманітних будівельних матеріалів, вирівнювання стін та укладання плитки.

На чому акцентувати увагу, вибираючи клей для газоблоку?

Є багато сумішей для встановлення блоків, але необхідно правильно вибирати клей для газоблока, дивитися на такі характеристики:

  • температура експлуатації;
  • зернистість складу;
  • час для застигання розчину;
  • час для корекції матеріалу;
  • витрачання суміші;
  •  товщина шару клею.

Вибираючи клей, потрібно дотримуватись цих параметрів, вони Вам допоможуть придбати правильну кількість суміші. Також є ще один показник, як вартість, але це вже залежить від марки товару та виробника.

Склад та експлуатація товару

Будь-який товар визначається його складом, тому клей для газоблоків не виключення. У кожній суміші повинні бути наступні компоненти:

  1. Портландцемент – це основний тягучий компонент.
  2. Дрібний пісок.
  3. Модифіковані добавки, які не допускають тріщин.
  4. Полімерні наповнювачі, що піднімають рівень адгезію і супроводжує проникнення розчину в самий блок.

Які є різновиди сумішей для укладки газоблоків?

Існують два найбільш популярних варіанти клею для укладки, які застосовують доволі часто, наприклад:

  1. Білий клей. Або його називають «літнім», так як використовують переважну у теплу погоду, влітку. Розчинити можна тільки при високих температурах, а до холоду він не пристосований, тому розвести його неможливо при таких умовах. Також перевага білого клею у тому, що можна не витрачати зайві кошти на внутрішній обробці приміщень, що доволі зручно та практично.
  2. Сірий клей. Він універсальний, бо застосовують коли завгодно, у будь-яку пору року. Потрібно пам’ятати, що протиморозний компонент у складі суміш все ж таки є, тому можна будувати навіть взимку. Але поріг низької температури у ньому є, і це треба враховувати.

При виборі одного з цих видів клею треба акцентувати увагу на тому, що цей матеріал важливий при будівництві і відповідає за теплоту у приміщеннях. Звичайно, газоблоки мають таку особливість як теплоізоляція, але без відповідної суміші – це буде неякісна кладка. І тримайте в пам’яті, що не потрібно відразу багато розводити клей, бо він швидко засихає, тому необхідно маленькими частинами.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ