Як вибрати кухонну плиту для дому

Той, хто часто готує, знає, наскільки важлива на кухні надійна і зручна плита з усіма необхідними опціями. Вибираючи прилад, потрібно звертати увагу не стільки на його зовнішній вигляд, скільки на характеристики, основні програми й додаткові функції. 

Газ, електрика чи комбінований варіант

Вибір залежить насамперед від можливого варіанта підключення:

  1. За наявності газопроводу можна придбати газову плиту. Така техніка обходиться дешевше. Приготовані на відкритому вогні страви зберігають більше корисних речовин, адже готуються швидше. Але підключення приладу потрібно довірити фахівцям. Незначний витік газу може призвести до неприємних наслідків.
  2. Електрична техніка коштує дорожче, але вона менш пожежонебезпечна, ніж газові варіанти. У продажу можна знайти моделі з декількома типами поверхонь: емаль, склокераміка, нержавіюча сталь. Такі пристрої легко підібрати для котеджу, квартири. Їх можна встановити на дачі, де переважно використовується лише електроенергія.
  3. У кухонних комбінованих плитах поєднуються плюси електричного й газового нагрівання. Перш ніж купити кухонну плиту комбінованого типу, потрібно визначитися, яке це буде поєднання: газових і електричних панелей або газових конфорок і електродуховки.

Кількість і типи конфорок

Кількість конфорок впливає на габарити техніки для кухні. Найпопулярніші моделі плит мають чотири елементи. Але якщо приміщення невелике, то краще, якщо їх буде тільки два. Найбільша кількість — вісім конфорок.

Основні програми та додаткові опції

Сучасні кухонні плити здатні не тільки нагрівати та варити. Вони оснащені достатньою кількістю корисних програм, які роблять використання приладів більш зручним і безпечним:

  1. Система електрозапалювання. Є в газових моделях. Завдяки цій функції не доведеться шукати сірники для розпалу.
  2. Таймер. Ним оснащуються як газові, так і електричні кухонні плити. Завдяки таймеру прилад зупинить варіння, смаження, випікання у заданий час. Про кінець роботи він сповістить звуковим сигналом.
  3. Автопролив. Щойно на варильну поверхню проллється рідина, робота всіх конфорок буде автоматично зупинена.
  4. Зміна зони підігрівання. Є в електричних приладах зі склокерамічною поверхнею. Завдяки спеціальній програмі зона підігрівання може бути зменшена або збільшена.
  5. Газ-контроль. Функція є в газових плитах. Завдяки спеціальним датчикам, у разі згасання полум’я подача газу миттєво припиняється. У деяких моделях, які можна вибрати в каталозі Алло.юа Дніпро, функція реалізована як для конфорок, так і для духовки.
  6. Захист від дітей. Опція важлива в домах, де є маленькі діти. Вона не дасть їм включити техніку без участі дорослих.

Додаткові аксесуари

Виробники дбають про те, щоб їхня продукція сприяла швидкому і зручному приготуванню страв. Тому вони оснащують її такими аксесуарами, як решітка, дрібне й глибоке деко, рожен.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ