У жодному разі не чіпайте їх: чому не можна вбивати павуків, які завелися у квартирі

Вірити чи не вірити у прикмети – справа кожного. Однак, як показує практика, багато людей, зіткнувшись із неприємною подією, згадують про те, що незадовго до цього вбили павука.

Якщо вірити прикметам давніх слов’ян, павук у домі – добрий знак. Багато хто вважає, що він віщує багатство та благополуччя в сім’ї. Ще б пак, здавна восьминогі істоти вважалися хранителями домівки. У затишних кутах, які зазвичай облюбовують павуки, збирається негативна енергія, а членистоногі поглинають її. Стало відомо, що про це говорять Біблія.

Так, одна з біблійних легенд свідчить, що саме за допомогою павуків врятувався один із провидців та розповсюджувачів християнства.

Біблійна легенда розповідає про те, як павук врятував Марію та Йосипа від солдатів царя Ірода. Коли Святе Сімейство тікало від переслідування, вони зупинилися на ніч у печері. На ранок до печери наближалися солдати, які шукали маленького Ісуса, щоб убити його. Тоді павуку, який жив у печері, вдалося сплести велике павутиння на вході.

Коли солдати побачили павутину, вони подумали, що ніхто не міг пройти через неї, не порвавши її. Тому вони не заходили до печери, а пішли далі. Таким чином, павук врятував життя Святої Сімейства та став символом Божої опіки та захисту.

Не дивно, що з павуком пов’язано чимало повір’їв.

Здавна вважалося, що поява в будинку павука несе господарям якусь важливу звістку чи навіть подарунок. Тому вбити павука означало позбавити себе можливості дізнатися про щось значуще або отримати презент. У народі павук досі шанується символом достатку. Павук, що впав на голову, вважається вісником того, що незабаром на людину «звалиться» багатство. Плетена павуком вигадлива павутина приносить у будинок щастя. Адже вона є певним бар’єром, який не пускає до хати лиха, а радість та щастя не випускає з дому. Знявши павутиння і вигнавши всіх її мешканців, ми можемо позбавити себе захисту та радості, як каже прикмета.

Читайте також:

Хитрість, яка точно допоможе: як позбутися молі у шафі раз і назавжди

Перевірено роками: як швидко позбутися щурів у гаражі, льоху та підвалі

Як позбутися мишей на ділянці за допомогою простої мазі, яка продається в кожній аптеці

Джерело: Hyser

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ