Купуйте звичайну суху гірчицю: як позбавитися всіх шкідників на городі з приходом весни

Дачники використовують різні способи боротьби з комахами. При цьому мало хто знає, що городні комахи-шкідники бояться слова “гірчиця”, а користь її для садової ділянки очевидна.

Простий гірчичний порошок здатний замінити десятки найдешевших препаратів, які потрібно купувати, якщо не хочете залишитися без урожаю.

Основна перевага гірчичного порошку в тому, що він абсолютно безпечний для рослин або тварин, але бореться з різними шкідливими жуками не гірше за хімічні препарати. Найпоширеніші комахи, які атакують ваш город, зникнуть відразу після обробки рослин гірчицею.

міль та метелики-капустянки

Для цього потрібно змішати склянку подрібненого тютюну, склянку гірчичного порошку та відро води. Далі розчин накриваємо і даємо постояти два-три дні. Процідити та поливати грядки. Таку процедуру потрібно повторювати кожні два тижні.

Гірчиця від мухи цибулі

Літ мухи в теплу погоду може збігтися з посадкою цибулі-сівки. Щоб не занапастити посадки на самому початку, потрібно підготувати ґрунт, насипавши в рядки суміш деревної золи та гірчичного порошку у співвідношенні 3:1. Після того, як пір’я на цибулі відросте на 5 см, посипання міжрядь потрібно повторити, не шкодуючи суміші, а потім пропушити.

Вносити цей натуральний інсектицид у ґрунт варто тричі, з інтервалом 12-14 днів.

Гірчиця від бурякової та хрестоцвітої блішки

Бурякова та хрестоцвіта блішки можуть залишити без урожаю буряків, редиски, редьки, капусти, дайкону та інших овочів.

Для захисту буряків підійде полив гірчичним настоєм. Готується він просто – у 10 л води розчиняють півсклянки гірчиці та 2 години наполягають. Поливати буряк таким настоєм потрібно, починаючи з появи сходів і до утворення 4-5 справжніх листків.

Колорадський жук

Для боротьби з гарним, але небезпечним “гостем” потрібно:

  • налити відро гарячої води;
  • розвести у ньому 200 гр гірчиці;
  • наполягти розчин 2-3 години.

Потім процідити через кілька шарів марлі, додати 5 ст.л 9% оцту і 50 г тертого господарського мила. Отриманим настоєм обприскувати кущі 1 раз на тиждень чи частіше, якщо пройшов дощ.

попелиці, вогнівки, кліщів, пильщиків та мідяниці

Потрібно розвести у відрі води 100 г порошку, настояти дві доби у теплому місці, процідити та вдвічі розбавити. Цим розчином дерева обробляють рясно, причому цілком, не пропускаючи ні рідної гілочки. Обприскування проводять до цвітіння відразу після нього і потім кожні 2 тижні або в міру збільшення числа шкідників.

важливо!

  • Проводити обприскування рослин потрібно рано-вранці, ввечері після заходу сонця або в похмуру погоду. Справа в тому, що при яскравому світлі розчин швидко випаровується з листя і може спричинити опіки.

Читайте також:

Врожаю помідорів та огірків заздритимуть сусіди: як правильно знизити кислотність ґрунту на городі

Не здумайте її викидати: як за допомогою лушпиння цибулі позбутися від шкідників на городі

Цей простий спосіб вас здивує: як позбутися кротів на дачній ділянці або на городі

Все станеться несподівано: хто з українців залишиться без дачних ділянок та городів

Джерело: Hyser

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ