Удар буде відчутним: під кінець січня розпочнуться дуже потужні магнітні бурі

Три магнітні бурі обрушаться на Україну наприкінці січня, що супроводжуються спалахами на Сонці. Дізнайтеся, як підготуватися та пом’якшити вплив бур на ваше здоров’я у нашій докладній статті!

Наприкінці січня на Україну обрушаться три магнітні бурі.

Про це повідомляє glavred.info.

Перша з них розпочала свою активність 20 січня, завдаючи кілька неспокійних днів. Протягом 20-21 січня її магнітне поле досягало рівня 4 балів, але 22-23 січня потужність геомагнітного шторму різко зросла, досягнувши майже 7 балів. Прогнозується, що після цього періоду буря поступово втратить свою активність.

Проте 25 січня на Україну насувається наступна магнітна буря, яка має майже 6-бальну силу.

Прогнозується, що ця подія буде короткочасною, але після неї очікується геомагнітний шторм з 28 по 30 січня, оцінений на рівні 3 балів.

Аналіз даних від метеопрогнозів також показує, що за останню добу на Сонці сталося 8 спалахів класу М.

Експерти попереджають, що 24 січня існує можливість нових спалахів класу М на Сонці, яка оцінюється в 60%. Імовірність спалахів класу Х становить 10%. На даний момент на Сонці спостерігається 46 сонячних плям.

Коли йдеться про вплив магнітних бур на людину, слід зазначити, що під час цих явищ можуть виникнути різні негативні симптоми.

Серед них головний біль, запаморочення, нудота, біль у серці, слабкість, сонливість, біль у спині та суглобах, підвищений тиск, а також загострення хронічних захворювань.

Для мінімізації негативного впливу бурі рекомендується дотримуватись здорового способу життя не тільки під час бурі, а й за кілька днів до її початку.

Це включає обмеження споживання жирної, смаженої, гострої і борошняної їжі, збільшення споживання сезонних фруктів, горіхів, риби, а також відмова від кави, алкоголю і сигарет.

Також рекомендується провітрювати приміщення, частіше перебувати на свіжому повітрі та приділяти увагу фізичній активності, такій як ходьба.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ