Тепер домашніх тварин під час тривоги можна брати з собою в укриття: що потрібно знати

Тепер і своїх улюбленців можна забирати з собою в укриття

МВС України зняло заборону на прийом тварин до укриття, встановлену раніше наказом від 2018 року. Зміни внесені 10 січня 2024 року шляхом внесення змін до Наказу № 18 «Про внесення змін до вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту».

Про це пише «obozrevatel»

“Ви могли чути історію про дітей, яких не пустили до сховища з маленьким собакою і над їхніми головами вибухнула ракета. На жаль, таких ситуацій тисячі. Проблема була в старому наказі Міністерства внутрішніх справ, який забороняв пускати тварин в укриття. Саме цей наказ був приводом не пускати людей з тваринами і не нести відповідальність за наслідки таких недопусків”, – йдеться у повідомленні організації.

В оновленні, яке чекає на офіційну публікацію після внесення до єдиного реєстру державних нормативів, зазначено, що люди з домашніми тваринами, які шукають укриття, повинні розміщуватися в окремих кімнатах або затишних місцях.

Зміна відбулася у відповідь на ініціативу організації захисту тварин UAimals, юристи якої запропонували оновлення МВС у грудні. Організація наголосила на випадках, коли особам з тваринами відмовляли у доступі до укриття через попереднє розпорядження, що призводило до потенційно небезпечних ситуацій під час надзвичайних ситуацій.

Змінений порядок вимагає від осіб, які надходять у укриття з тваринами, дотримуватись певних умов, у тому числі постійне спостереження за твариною, забезпечення необхідних умов з урахуванням біологічних та індивідуальних особливостей тварини, забезпечення безпеки для людей та тварин, дотримання санітарно-гігієнічних норм та ветеринарні стандарти , а також використання повідців та намордників для певних порід, які вважаються потенційно небезпечними.

Ця зміна спрямована на вирішення проблем, що виникають у ситуаціях, коли людей з домашніми тваринами виганяли з укриттів під час надзвичайних ситуацій, забезпечуючи інклюзивніший підхід до безпеки та благополуччя як людей, так і їхніх тварин під час кризи.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ