Українців попередили про перевірки ТЦК на підприємствах: як це відбувається

Українцям потрібно знати про це під час мобілізації

З початку лютого у громадян з’явилася можливість звільнитися від мобілізації шляхом резервації, подробиці якої викладено у відповідній ухвалі Кабінету Міністрів. Подробиці цієї процедури розповів начальник мобілізаційного відділу Дарницького району Києва Володимир Новосядлий.

Про це пише «УНІАН»

Новосядлий висловив стурбованість нинішнім зростанням резервацій, наголосивши, що проводитимуться ретельні перевірки. Підприємства зобов’язані щорічно звіряти повноваження своїх співробітників із записами до ТЦК.

Однак він уточнив, що ТЦК не має повноважень перевіряти, чи активно працює на підприємстві зарезервований співробітник. Основним обов’язком ТЦК є перевірка відповідності документів військового обліку спеціальностям військового обліку та своєчасне оновлення даних обліку.

“На мій погляд, зараз надто багато бронювання… Це все перевірять. Підприємство має не менше одного разу на рік звіряти облікові дані своїх працівників з обліковими даними у ТЦК”, – заявив керівник ТЦК.

Наголосивши на важливості відповідальних підприємств з мобілізаційними завданнями, Новосядлий заявив, що ці підприємства, які займаються виробництвом продукції військового призначення, потребують кваліфікованих кадрів. Мобілізація таких працівників потенційно може завдати шкоди державі з погляду оборони.

Щодо використання довідки про стан здоров’я для ухилення від мобілізації створено військово-медичні комісії для перевірки. Ці комісії ретельно перевіряють кожну людину, яка має право на військову службу, та приймають рішення з урахуванням її придатності до служби.

Якщо людина вважається «придатною» або «частково придатною», вона вважається кандидатом на призов. У разі ухвалення рішення «тимчасово негідний» або «непридатний», ця інформація передається до Київської міської комісії та Центральної військово-медичної комісії.

“Якщо висновок “придатний” або “обмежено придатний”, то таку особу ми розглядаємо як кандидата на заклик. Якщо ж рішення “тимчасово непридатний” або “непридатний”, то ці дані перенаправляють на Київську міську комісію та Центральну військово-лікарську комісію”, – зазначив військовий.

Новосядлий пояснив, що особи, які підлягають військовій службі, які мають побоювання або суперечки з приводу рішення окружної військової комісії, можуть звернутися до вищих комісій.

Аналогічно, при перевірці шлюбів, в яких беруть участь люди з обмеженими можливостями або які перебувають під опікою, щодо потенційної фіктивності, ТЦК не мають повноважень проводити такі перевірки, але можуть ретельно перевіряти документи інших осіб, необхідні для забезпечення догляду за відповідною особою.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ