Найправильніша і найсмачніша: рецепт справжньої капусти “Провансаль”, яку захочеться їсти щодня

Капуста Провансаль – один із класичних рецептів того, що готують із квашеної капусти. Це салат з капусти з додаванням яблука та журавлини, заправлений ароматною оливковою олією та яскравим оцтом, наприклад, яблучним або винним.

Про це вже мало хто пам’ятає, але за радянських часів словом “провансаль” називали салат із квашеної капусти з плодами та ягодами. Для приготування капусту спочатку квасили цілими качанами, а потім нарізали великими квадратами і додавали до неї мочені яблука, мариновані сливи, виноград або вишні, а також свіжі ягоди – брусницю або журавлину, а приправляли такий салат олією. Поступово рецепт страви видозмінювався, і сьогодні словом “провансаль” називають салат із капусти з додаванням яблука та журавлини, заправлений ароматною оливковою олією та яскравим оцтом, наприклад, яблучним або винним.

Перед подачею на стіл дайте капусті настоятися півгодини-годину. Зберігати таку капусту слід у холодильнику не довше тижня.

важливо!

  • Так як ступінь солоності, солодощі, гіркоти, гостроти, кислоти, пекучості у кожного індивідуальна, завжди додавайте спеції, прянощі та приправи, орієнтуючись на свій смак! Якщо якусь із приправ ви кладете вперше, то врахуйте, що є спеції, які особливо важливо не перекласти (наприклад, перець чилі).

Вважається, що капуста “Провансаль” зміцнює імунітет, виводить із організму вільні радикали, благотворно впливає на нервову систему, роботу шлунково-кишкового тракту, шкіру, зуби, волосся, нігті, знижує рівень холестерину в крові, низькокалорійна.

Джерело: Hyser

Категорія: Здоров'я
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ