Що буде, якщо відмовитись від повістки, розповівши, що у вас багато хвороб: приклад із життя

Це стане корисним для українців, особливо у такий час

На Рівненщині чоловік, який успішно пройшов військово-медичну комісію, але категорично відмовився від мобілізаційної повістки, засуджений до двох років умовно за ухилення від мобілізації.

Про це пише «obozrevatel».

Гощанський районний суд Рівненської області ухвалив вирок, виклавши обставини справи. Згідно з матеріалами суду, 17 травня 2023 року Військово-медична комісія визнала чоловіка придатним до військової служби в умовах воєнного стану. Незважаючи на отримання повістки на 22 травня, він її відхилив та ухилився від мобілізації.

У ході суду чоловік завзято заперечував свою провину, стверджуючи, що він має численні хронічні захворювання, які нібито не були помічені медичною комісією.

Примітно, що він жодного разу не заперечував рішення медичної комісії. Однак суд визнав його винним за статтею 336 КК (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий термін) та засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Згодом цей термін було замінено дворічним випробувальним терміном.

Цей випадок повторює аналогічну ситуацію в Чернівецькій області, де ще одна людина майже півтора року ухилялася від мобілізації, заявляючи про «обмежену придатність», незважаючи на те, що вона пройшла військову експертизу та придатність. У цьому випадку суд призначив випробувальний термін через проблеми зі здоров’ям та обов’язки догляду за хворим батьком.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ