Несподіваний удар: турецькі банки почали масово закривати рахунки росіян. Сидітимуть без грошей

Зміни у політиці турецьких банків. Як нові санкції впливають на російський бізнес та фінансові операції у Туреччині

Нещодавні зміни у політиці турецьких банків стосовно російських клієнтів викликали значне занепокоєння у ділових колах.

Про це повідомляє epravda.

Згідно з повідомленнями, деякі фінансові установи в Туреччині стали закривати рахунки у компаній з російським корінням і посилили вимоги до відкриття рахунків для фізичних осіб із Росії.

Цей новий поворот подій пов’язаний із низкою чинників, включаючи посилення міжнародних санкцій проти Росії.

Важливою точкою став указ президента США Джо Байдена, виданий 22 грудня 2023 року, відповідно до якого Міністерство фінансів США отримало розширені повноваження щодо покарання іноземних банків, які порушують санкції проти Росії.

Наслідки цього указу стали негайно відчутними у турецькому банківському секторі, де банки зіткнулися з різкими змінами у своїй політиці обслуговування російських клієнтів.

Багато компаній, які мають зв’язки з Росією, виявили, що їхні рахунки в турецьких банках закриті, а для відкриття нових рахунків для фізичних осіб із Росії тепер потрібні значні суми депозиту.

Ця ситуація призвела до серйозних викликів для російського бізнесу, особливо для тих, хто використовував Туреччину як транзитну точку для своїх фінансових операцій і торгових угод.

За словами експертів, навіть кілька великих державних та приватних банків перестали обслуговувати російський бізнес через небезпеку потрапляння під санкції.

Однак, окрім економічних аспектів, ці зміни також мають політичний відтінок.

Вони наголошують на глибині міжнародної ізоляції, з якою стикається Росія через свою зовнішньополітичну стратегію.

У відповідь на цей розвиток подій офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив існування проблеми і заявив про перебування в активному діалозі з турецькими партнерами.

Проте, ці дії турецьких банків підтверджують непросту геополітичну ситуацію та складність бізнес-відносин в умовах світових санкцій.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ