Вона робиться дуже швидко і так само швидко з’їдається: рецепт ситної запіканки з шинки та хліба

Ця запіканка з яйцями, сиром та шинкою може бути простою, але смачною та ситною гарячою закускою або окремою стравою.

Якщо вже не знаєте, чим здивувати друзів чи сім’ю, то спробуйте приготувати апетитну хлібну запіканку з шинкою та сиром. Це дуже проста страва, елементарна. До речі, для багатьох така хлібна запіканка стане непоганою макаронною альтернативою.

І справді, запіканки з шинки та хліба – напрочуд смачна і ситна страва, що підходить для цупкого сніданку нашвидкуруч, а також гарний привід здивувати своїх близьких.

Щоб її приготувати потрібно зовсім небагато продуктів:

  • хліб цільнозерновий – 4 скибочки;
  • шинка (різана кубиками) – 0,5 склянки;
  • сир чеддер (подрібнений на тертці) – 1/3 склянки;
  • яйця – 4 шт.;
  • молоко – 2/3 склянки.

важливо!

  • Також у запіканку з шинкою можна додавати цибулю-шнітт, сушений чебрець, орегано, кріп та/або зелену цибулю.

Змастити олією дві круглі жароміцні форми об’ємом по 600 г кожна. Хлібні скибочки нарізати невеликими шматочками. Викласти хліб у промаслені форми, додати шинку та сир.

У невеликій мисці змішати яйця, молоко та 1/4 ч. ложки перцю, злегка збити. Залити цією масою хлібні порції, ложкою втопити хліб у молочній масі. Накрити і помістити форми у холодильник мінімум на 2 години, а краще на 24.

Увімкніть духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Помістити в розігріту заготовку духовку, готувати запіканку близько 30-35 хвилин.

Дістати запіканку з шинкою з духовки, дати охолонути перед подачею приблизно 10 хвилин.

Хлібну запіканку з шинкою, сиром та перцем можна подавати на сніданок або полудень, щоб трохи перекусити. Вона виходить справді дуже смачною. І це набагато цікавіше, ніж звичайні бутерброди.

Джерело: Hyser

Категорія: Здоров'я
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ