Долар почав падіння: що українцям розповіли у Нацбанку

Українцям повідомили важливу інформацію щодо долара

У січні ситуація на валютному ринку України покращилася, оскільки наслідки значних бюджетних видатків наприкінці минулого року зійшли нанівець. Про це повідомив заступник голови Національного банку України (НБУ) Юрій Гелетій під час зустрічі з керівниками 30 найбільших банків, як пише “finance”.

Гелетій зазначив, що обмінний курс позитивно відреагував на покращення балансу попиту та пропозиції, зміцнившись на 1,2% з початку року.

Він зазначив, що хоча щоденний обсяг інтервенцій залишався значним на рівні $150 млн у першій половині січня, у другій половині місяця він знизився до $80 млн.

“Якщо в першій половині січня щоденний обсяг інтервенцій, хоч і дещо знизився в порівнянні з грудневими значеннями, але залишався значним – на рівні $150 млн, то в другій половині місяця він знизився до $80 млн”, – заявив Гелетій.

Гелетій наголосив, що нинішній обсяг міжнародних резервів дозволяє НБУ й надалі забезпечувати стабільність обмінного курсу.

Інший заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук наголосив на зміні риторики в повідомленнях про монетарну політику. Він заявив, що у січні НБУ посилив спрямованість своїх монетарних заходів на доведення інфляції до цільового діапазону на прийнятному політичному горизонті.

“У січні НБУ посилив фокус спрямованості своїх монетарних заходів на приведення інфляції до цільового діапазону на прийнятному горизонті політики”, – заявив Ніколайчук.

Визнавши, що НБУ все ще далекий від класичного режиму таргетування інфляції, Миколайчук зазначив, що поступове повернення елементів нормальності знижує невизначеність.

Він наголосив, що стабільність обмінного курсу залишатиметься вирішальним фактором у досягненні цінової стабільності, а за успішного переходу до керованої гнучкості обмінного курсу фокус грошово-кредитної політики може поступово повернутися до цільового показника інфляції.

“Курсова стійкість залишатиметься важливим елементом досягнення цінової стабільності, проте завдяки успішному переходу до гнучкості курсу, що управляється, ми можемо поступово повертати фокус монетарної політики на інфляційну мету”, — зазначив він.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ