Новий закон про мобілізацію: депутати досі не знають, як розсилатимуться електронні повістки

Депутати все ніяк не можуть придумати, як вручатимуться електронні повістки

Запропонована у законопроекті про мобілізацію ідея надсилання повісток через електронний кабінет призовника викликала стурбованість у Верховній Раді.

Про це пише “delo”

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв наголосив, що не всі громадяни мають доступ до інтернету та смартфонів, поставивши під сумнів технічну доцільність такого заходу.

“Знову ж таки прибрали повістки електронною поштою, але додали повістки тепер в електронному кабінеті. Чисто технічно ми хочемо почути від Міністерства оборони, як це виглядатиме, тому що не всі люди можуть мати доступ до інтернету та смартфони”, – зазначив нардеп.

Парламент просить роз’яснень у Міноборони щодо реалізації цієї ідеї.

“Хочемо почути позицію Міністерства закордонних справ, по-перше, чи впораються наші консульські відділи з такими завданнями. По-друге, чи справді це дасть якісь результати, чи люди повернуться, чи ми їх втратимо назавжди”, – наголосив нардеп.

Крім того, було висловлено побоювання щодо ефективності запровадження заборони на консульські послуги для ухилянтів від призову, який передбачає вилучення паспортів у тих, хто не пред’являє військовий квиток.

Чернєв висловив невпевненість у тому, чи приведе такий підхід до бажаних результатів чи призведе до безповоротної втрати людей.

Раніше Верховна Рада ухвалила законопроект (№10062), спрямований на створення Єдиного електронного реєстру військовозобов’язаних. Цей реєстр покликаний упорядкувати збір військових даних та перевести військові служби у цифровий формат за допомогою електронних військових квитків.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ