Хто залишиться без відстрочки, якщо ухвалять новий закон про мобілізацію і що ще потрібно знати

Українцям розповіли, хто залишиться без відстрочки після нового закону про мобілізацію

Уряд України, прагнучи внести зміни до закону про мобілізацію, має намір внести зміни до критеріїв відстрочки від військової служби.

Про це пише «obozrevatel»

У запропонованому законопроекті № 10449 передбачено зміни, які можуть торкнутися окремих категорій громадян, як щодо втрати права на відстрочку, так і в плані отримання відстрочки в нових умовах.

Втрата відстрочки:

Військовозобов’язані, які мають чоловіка/жінка-інваліда або батька (або батьків чоловіка) з інвалідністю І або ІІ групи, можуть втратити право на відстрочку, якщо в інвалідів немає інших працездатних осіб за законом, які зобов’язані їх підтримувати.

Співробітники окремих структур, у тому числі Міністерства оборони, Збройних Сил України, ДССТ, СБУ, ЗВРУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної безпеки, Національної поліції, Бюро економічної безпеки, Національного антикорупційного бюро, Також можуть постраждати Державне бюро розслідувань та Державна виконавча служба України.

Зміна умов відстрочення:

Відстрочка на нових умовах може бути надана особам, які утримують трьох і більше дітей віком до 18 років, за умови відсутності у них заборгованості зі сплати аліментів, що перевищує суму, що належить за три місяці.

У військовозобов’язаних, які є батьками-одинаками, які виховують дитину до 18 років, у разі смерті іншого батька дитини, втрати батьківських прав або визнання її безвісно відсутнім можуть бути змінені критерії отримання відстрочки.

Критерії відстрочення догляду за хворим чоловіком, дитиною або батьками можуть бути змінені шляхом виключення положення, яке стосується чоловіка. Це означає, що у разі ухвалення законопроекту військовозобов’язані не зможуть отримати відстрочку щодо догляду за батьками свого чоловіка.

Важливо, що запропоновані зміни підлягають затвердженню Верховною Радою, а остаточний варіант закону може зазнати змін під час законодавчого процесу.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ