Не все так гладко, як здається: що сталося із працевлаштуванням українців у Німеччині

Як насправді українці влаштовуються на роботу у Німеччині

Результати працевлаштування українських біженців у Німеччині не виправдали очікувань. У середньому щорічно лише 1,2% безробітних українських жінок та 2,4% чоловіків вдавалося знайти роботу. За даними

Про це пише «telegraf»

Міністр Хубертус Хайль повідомив, що наразі працевлаштовано лише 25,2% українських біженців у Німеччині, що значно нижче, ніж в інших європейських країнах, де ці цифри варіюються у два-три рази вище.

Наприклад, Данія успішно працевлаштувала 78% українських біженців, за нею слідує Чехія з 66%, а Польща може похвалитися рівнем зайнятості 65%. Аналогічно, у Швеції та Великій Британії рівень зайнятості серед українських біженців становить 56%, а в Нідерландах рівень зайнятості серед українських біженців становить 50%.

Цій нерівності сприяють кілька факторів. Дослідники частково пояснюють проблему фінансовою підтримкою держави. У країнах ЄС українським біженцям надається тимчасовий захист без складнощів, пов’язаних із складною процедурою надання притулку.

Вони органічно інтегруються у системи охорони здоров’я та соціального захисту, користуючись правом на працю. Проте між штатами є суттєві фінансові відмінності.

У Німеччині дорослі українці отримують стандартну ставку громадянської допомоги у розмірі 563 євро, а діти від 357 до 471 євро залежно від віку. Додатково оплачується проживання та додаткові витрати. Навпаки, інші країни пропонують допомогу від 66 до 200 євро.

Ще однією суттєвою перешкодою, як наголошує Інститут дослідження ринку праці та професійного навчання (IAB), є те, що близько 72% українських біженців у Німеччині мають вищу освіту, що робить їх надкваліфікованими.

Щоб працювати за своєю професією у Німеччині, їм доведеться пройти складний шлях до визнання диплома — процес, який може тривати кілька років.

Джерело: Hyser

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ