Не пропустіть цієї виплати: хто з пенсіонерів зможе отримати надбавку за додатковий стаж

Українським пенсіонерам повідомили досить приємні новини

В Україні пенсіонери з перевищенням трудового стажу, зокрема ті, що вийшли на пенсію до 1 жовтня 2011 року або після цієї дати з додатковими стажами, мають право на доплату до пенсії.

Про це пишуть «napensii».

«Поясніть, будь ласка, одне положення у законі про пенсію, де написано, що за понаднормативний стаж понад 30 років для жінок та понад 35 років для чоловіків нараховується надбавка у розмірі 23,61 гривні до пенсії. Це за кожен місяць чи за 1 рік?», — спитав пенсіонер.

Після цього питання експерти вирішили дати роз’яснення.

Кваліфікаційні роки для додаткової оплати:

Для тих, хто вийде на пенсію до 1 жовтня 2011 року, додаткова виплата призначається жінкам зі стажем понад 20 років та чоловікам зі стажем понад 25 років.

Для тих, хто вийшов на пенсію 1 жовтня 2011 або після цієї дати, додатковий стаж для жінок починається зі стажу понад 30 років, а для чоловіків – зі стажу понад 35 років.

Розмір додаткової оплати:

Доплату за перевищення стажу роботи планується збільшити з 20,93 гривні до 23,61 гривні з 1 березня (через відстрочку з 1 січня).

Ця сума присуджується за кожен повністю відпрацьований рік понад кваліфікаційний рік.

Розрахунок бонусу:

Надбавка за додатковий стаж розраховується у розмірі 1% від суми пенсії за кожен повністю відпрацьований рік, що перевищує 35 років для чоловіків та 30 років для жінок.

Розмір премії не може перевищувати 1% мінімальної пенсії за віком.

Мінімальна пенсія:

Якщо пенсія, розрахована за стандартними правилами, менша за прожитковий мінімум для інвалідів, доплата розраховується виходячи з цього мінімуму.

Для тих, у кого пенсії нижчі від мінімального розміру, доплата може бути меншою.

Перерахунок після звільнення з роботи:

Якщо пенсіонер продовжує працювати, доплата за перевищення стажу перераховується після звільнення з роботи.

Важливо зазначити, що доплата регулюється статтею 28 Закону про обов’язкове державне пенсійне страхування України. Для отримання персональної та актуальної інформації рекомендується проконсультуватися з пенсійним експертом, як зазначено у статті.

Джерело: Hyser

Категорія: Здоров'я
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ