Ви не впізнаєте свою сковорідку: як всього за 3 хвилини позбутися нагару та жиру

Нагар і жир, що в’ївся, на улюбленій сковорідці – часта проблема практично у будь-якої господині. І якщо нагар занадто сильний, його видалення може виявитися досить непростим завданням.

Кожна господарка знає, що після приготування їжі на сковороді залишається жир, який потім в’їдається в поверхню. Як наслідок — з’являється нагар, що шарується, якщо його погано відмивати. При цьому важливо пам’ятати, що товстий нагар, що утворився, при нагріванні виділяє дуже шкідливі речовини, здатні привести до онкологічним та іншим захворюванням. Саме тому іноді сковороду потрібно дуже добре чистити.

Всі матеріальні речі рано чи пізно набувають не кращого вигляду, проте дуже прикро спостерігати як улюблений посуд з часом покривається шарами жиру на нагару. Особливо часто така доля осягає сковорідки.

Як прибрати нагар за допомогою оцту та соди

Спочатку покласти сковороду в таз, який треба заповнити теплою водою. Туди треба додати склянку оцту та половину склянки соди.

У такій суміші слід залишити сковороду. Як тільки жир і нагар стануть м’якими, можна переходити до миття посуду. Працювати краще у рукавичках.

Як прибрати нагар за допомогою перекису водню та соди

Обидва засоби треба змішати, щоб вийшла густа паста. Потім склад слід нанести на забруднення та залишити на годину. Після цього залишиться лише вимити сковорідку та сполоснути під проточною водою.

Є й інший спосіб застосування таких продуктів. Для цього слід на вологу сковороду рясно нанести соду, а потім потрібно розпорошити по поверхні перекис водню.

Варто залишити посуд на ніч. Як зазначають господині, на ранок весь нагар і жир зійдуть, залишиться тільки сполоснути кухонний інвентар.

Джерело: Hyser

Категорія: Здоров'я
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ