Компанія HiPhi може опинитися на межі банкрутства

Китайський виробник високотехнологічних і дорогих електрокарів зізнався, що затримав зарплати за січень, скасував бонуси за 2023 рік і навіть знизив оклади топ-менеджерів. HiPhi поки що не підтверджує чуток про фінансові складнощі, але затримкою виплат все не обмежується: вже почали закриватися її шоуруми в Китаї. Салон у Гуанчжоу закрився 23 січня, а ще один у Ченду – 29 січня.

Про фінансові проблеми HiPhi вперше стало відомо в січні. Стверджувалося, що все виробництво і науково-дослідні роботи компанії припинені. У відповідь у компанії запевнили, що продовжують випускати і поставляти автомобілі, а також працювати над новими.

Нова порція чуток з’явилася 7 лютого, коли співробітників HiPhi відправили на віддалену роботу – нібито через проблеми з грошима. На це виробник відповів, що припущення не відповідає дійсності, і “віддаленка” пов’язана зі святкуванням китайського Нового року.

HiPhi – преміальний підрозділ компанії Human Horizons, що випускає електрокари високого класу. Їх продають як у Китаї, так і в Європі.

Попит на електрокари HiPhi поки не показує помітного зростання, судячи з доступних даних. У 2021 році марка реалізувала 4237 машин, у 2022-му – 4349. Показники 2023 року поки не опубліковано, але відомо, що в грудні марка продала тільки 564 електромобілі.

Джерело: NNews

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ