Google починає випускати першу версію Android 15 Developer Preview

Сьогодні вийшла перша попередня версія Android 15 для розробників, яка містить незначні покращення конфіденційності та нові функції. Оскільки вона розроблена спеціально для розробників, вона може не підходити для щоденного використання, тому краще трохи почекати, якщо ви хочете спробувати її на своєму пристрої Pixel. Google оголосив, що може випустити публічну бета-версію між березнем і квітнем.

Android 15 дозволить вам більш детально контролювати рекламу, яку ви бачите. У розділі “Конфіденційність і безпека” в налаштуваннях з’явилося нове меню “Реклама”, де ви можете перевірити, які програми відстежують вашу активність на телефоні, щоб показувати рекламу.

Деякі програми можуть надавати персоналізовану рекламу, відстежуючи вашу активність на телефоні. За допомогою FLEDGE API в Android 15 ви можете заборонити програмам відстежувати вас. Це не означає, що реклама на вашому пристрої буде повністю видалена, але це гарантує, що ваші дані не будуть передані вибраному сторонньому додатку.

Ще однією новою функцією в Android 15 є можливість виконувати частковий запис екрану. Замість того, щоб записувати або відтворювати весь екран під час запису екрану, тепер ви можете записати лише певну частину програми. Це може бути корисно для користувачів, які часто записують екран свого телефону або змушені робити зліпок екрана під час відеодзвінка.

Ще одним позитивним покращенням є те, що Google нарешті працює над кращою оптимізацією камери для додатків сторонніх розробників. Зображення, зняті в умовах недостатнього освітлення, тепер будуть оброблятися в режимі реального часу, надаючи вам одночасний яскравий попередній перегляд, так само, як вони з’являються після натискання кнопки спуску затвора. Сторонні додатки також можуть отримати вигоду від покращеного попереднього перегляду зображень.

Серія Pixel 5 не отримає оновлення Android 15

Погана новина полягає в тому, що Android 15 Developer Preview наразі доступна лише для серії Pixel 6 та новіших Pixels. Це означає, що програмна підтримка пристроїв серії Pixel 5 офіційно закінчилася. Android 15 буде доступна для Pixel 6a, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel Fold та Pixel Tablet. Отримати Android 15 для свого Pixel можна тут.

Джерело: NNews

Категорія: Без категорії
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ