Нова стратегія лікування нейродегенерації спрямована на антиоксидантний захист

Нейродегенеративні захворювання, такі як хвороба Альцгеймера і Паркінсона, вважаються невиліковними — вчені досі не досягли значних результатів у боротьбі з основними ознаками патології. Новий підхід у вирішенні проблеми пропонують дослідники зі США — вони вважають що можливо забезпечити захист нейронів головного мозку за допомогою посилення антиоксидантного захисту.

WordPressDashboard

Кожне нейродегенеративне захворювання має свої особливості та ознаки розвитку, проте хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона, бічний аміотрофічний склероз та інші діагнози мають важливу загальну ознаку – розвитку патології сприяє окислювальний стрес, за якого в організмі збільшується кількість вільних радикалів.

У новому дослідженні вчені виявили спосіб посилення антиоксидантного захисту клітин від окислювального стресу, який можна використовувати у терапії нейродегенерації, пише EurekAlert. Ключову роль цьому механізмі грає взаємодія білків Keap1 і Nrf2.

Виявилося, що запобігання руйнуванню Nrf2 шляхом придушення Keap1 може пом’якшити клітинне пошкодження та зупинити загибель клітин.

Отримані результати поки що є лише доказом життєздатності нової гіпотези. Тепер учені мають протестувати нові білкові інгібітори на тканинах людини та моделях лабораторних тварин, щоб підтвердити зв’язок молекулярних змін із поліпшенням симптомів нейродегенерації. У разі успіху терапія може стати універсальною для більшості нейродегенеративних захворювань.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ