Гравітацію виміряли на «межі» світу квантових частинок: це допоможе створити теорію всього

Фізики виміряли слабку гравітаційну дію мікроскопічних частинок.

WordPressDashboard

Дослідники з Університету Саутгемптона, Лейденського університету та італійського Інституту фотоніки та нанотехнологій розробили новий метод виміру, який дозволяє спостерігати гравітаційні ефекти на мікроскопічних частинках. Вони настільки маленькі, що практично межують із квантовим світом.

Вчені використовували надпровідні пристрої, які захоплювали та утримували в магнітному полі частинки. В експерименті фізики левітували крихітну частинку розміром 0,43 мг при температурі на соту частку градуса вище за абсолютний нуль — близько -273 °С. Чутливі датчики приладу виміряли слабке гравітаційне тяжіння силою лише 30 аН.

Дослідники заявили, що розробка нового методу наближає фізиків до відкриття квантової гравітації та створення теорії всього. Вона має бути поєднати загальну теорію відносності Альберта Ейнштейна з квантовою фізикою.

У подальших експериментах фізики планують поступово зменшувати масу частки, «поки не досягнуть квантового світу». Правила квантової реальності досі не до кінця зрозумілі наукою, але вважається, що частки та сили у мікроскопічному масштабі взаємодіють інакше, ніж об’єкти звичайного розміру.

Джерело: Cikavosti

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ