Сильно тиснутиме на голову: названо дату нової потужної магнітної бурі

Українцям назвали небезпечні дати, які можуть серйозно вплинути на здоров’я багатьох людей.

Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував прогноз сонячної та геомагнітної активності на 4-6 березня 2024 року.

Очікуються потужні магнітні бурі з різним рівнем впливу на людей і техніку, що класифікуються за шкалою К-індекс варіюється від 2 до 9. Прогноз передбачає, що 4 березня очікується геомагнітна активність з К-індексом 7 (червоний рівень), що означає потужну магнітну бурю з потенційними наслідками добробуту.

Прогнозується, що 5 березня шторм трохи послабшає, а індекс К на рівні 6 залишиться сильним. До 6 березня існує можливість подальшого ослаблення. Важливо відзначити, що прогнози можуть оновлюватись кожні три години, оскільки дослідники сонячної активності постійно уточнюють свої дані.

Прогноз потужних магнітних бур 4-6 березня 2024 року, випущений Центром прогнозування космічної погоди, викликає побоювання щодо можливих наслідків як для людей, так і для електронного обладнання.

Хоча шторм може трохи послабшати 5 березня з К-індексом 6, він залишається грізним. Імовірні подальші оновлення, що підкреслюють динамічний характер прогнозів космічної погоди та необхідність виявляти пильність у періоди підвищеної геомагнітної активності.

Джерело: Hyser

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ