Квартирні крадіжки

Квартирна крадіжка

Кримінальна практика свідчить, що здебільшого зловмисники проникають у квартири чи домівки за відсутності господарів. Майже шістдесят відсотків таких крадіжок скоюється за “наводкою”.

Наприклад, 30.03.2015 р. працівників міліції звернувся громадянин К. з заявою про те, помешкання його діда, який проживав по вул. О. Кобилянської, було пограбоване. Завдяки тому, що громадянин К. вчасно звернувся до правоохоронних оранів, працівниками міліції по гарячим слідам був затриманий громадянин Н., який в ході слідчих дій зізнався в скоєнні злочину. Багато поцупленого зловмисник встиг продати, але деякі речі були повернуті в той же день.

Сторожинецький РВ УМВС радить дотримуватися таких порад:

  • Найпростішим способом захисту своєї квартири від посягань зловмисників є встановлення сигналізації службами охорони.
  • На дверях рекомендується ставити замки двох різних типів, що конструктивно відрізняються один від одного: циліндровий та сувальний. Який би надійний не був замок, є сенс додатково захистити його від висвердлювання. Для цього підійде п’ятиміліметрова броненакладка із гартованого металу, встановлена між поверхнею дверей та самим механізмом. Лицьові замочні планки замка не повинні кріпитися гвинтами з прорізами для викрутки із зовнішнього боку.
  • Встановіть віконні грати, змініть двері на більш надійні.
  • Не залишайте ключі від дверей квартири у схованках під килимком чи в іншому місці.
  • Виходячи винести сміття, зачиняйте за собою двері. Подбайте про те, щоб сходи та майданчик біля дверей були освітленими.
  • Якщо Ви тривалий час відсутні в помешканні, не варто розголошувати строк своєї відсутності. Доручіть наглядати за квартирою своїм рідним, близьким, тим, кому Ви довіряєте. Попросіть сусідів, щоб вони забирали пошту з поштових скриньок, заходили час від часу у квартиру, вмикали світло, аби створити ефект присутності господарів.

Шановні громадяни, будьте пильними. У жодному разі не повідомляйте незнайомцям, що живете самі чи маєте певні заощадження, дорогоцінності та не відчиняйте двері малознайомим людям, ким би вони не представлялися.

Категорія: Кримінал
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ