Сесія міської ради 02.04.15

Міська рада

Сьогодні, 02.04.15 р., пройшла чергова сесія міської ради. На порядку денному були розглянуті питання про затвердження тарифів на вивіз твердих побутових відходів (ТПВ), розгляд клопотань і заяв, депутатських запитів.

Розповісти, як проходила перша сесія під головуванням секретаря міської ради ми попросили самого Манчука Ярослава Васильовича:

Манчук Я.В.– Ярослав Васильович, як ви себе почували у статусі головуючого?

– Я  буду продовжувати задумки та ідеї Миколи Миколайовича, щоб до кінця нашої депутатської каденції виконати все, що запланували на початку року. На превеликий жаль, відчувається відсутність такого професіонала, як Микола Миколайович.

Але я зобов’язаний перед громадою міста та депутатським корпусом міської ради виконати всі задумки та плани.

– Як пройшла сьогоднішня сесія?

– Сесія пройшла на здивування жваво. Присутніми були 17 депутатів із 30. Найважливішим рішенням, яке було прийнято згідно рішення виконавчого комітету міської ради від 11.03.2015 р. №31 “Про затвердження тарифів на вивіз ТПВ”. Депутати підтримали одноголосно питання щодо проведення відшкодування різниці в тарифах на послуги з вивезення ТПВ для КП “Сторожинецьке ЖКГ” за період від 16.04.15 р. до 30.06.15 р. за рахунок коштів міського бюджету, залишивши для сплати населенням до 30.06.2015 р. тарифи, що були вже встановлені.

Я завдячую фракції “Батьківщина”, а особливо керівнику Лідії Георгіївні Равлюк, за підтримку на сесії щодо порядку і дисципліни на засіданні.

-Чому останні три дні не проводяться роботи на Центральному майдані Незалежності?

– Я розумію, що по місту пішли чутки. Хочу запевнити, що це не пов’язано з відсутністю міського голови, а з тим, що просто закінчилася частина необхідної для візерунку бруківки. До 12 квітня все має бути завершено.”

Також на сесії було розглянуто декілька депутатських запитів.

Місюра Едуард Анатолійович вніс пропозицію зменшити відсоток оподаткування житлової нерухомості з 0.7% до 0.1%. Інший його депутатський запит стосувався оподаткування нежитлової нерухомості (туалети, гаражі, сараї) в межах будинковолодіння, окрім нерухомості комерційного призначення (кіоски, магазини). Депутати міської ради проголосували і більшістю підтримали ці запити.

Дарабан Катерина Степанівна звернулася з пропозицією зробити благоустрій і реконструкцію парку “Молодіжний” (біля р. Сірет).

Ми звернулися до Катерини Степанівни за коментарем:

“В парку “Молодіжний” мальовниче та затишне місце біля Сірету. Колись там відпочивало чимало людей. Зараз є бажання зробити благоустрій цього місця.

Хочеться звернутися до жителів міста від імені міської ради – якщо у вас буде можливість допомогти, або будуть пропозиції по благоустрою – звертайся до міської ради, ми будемо раді вислухати всіх. Додатково ми оголосимо про “суботник” в парку “Молодіжний”. Депутати міськради підтримали пропозицію розпочати роботу в цьому напрямку.

І є дуже велике прохання до Сторожинецького РЕМ – коли проводите будь-які роботи, то потурбуйтеся про природу. Інакше депутати міської ради будуть звертатися в в екологічні інстанції по захисту природи.”

Карп Григорій Драгушович відповідаючи на депутатський запит Дарабан К.С. зауважив, що роботи в парку “Молодіжний” проводяться з минулого року за власні кошти “Карп-Еко 2010”.

Поляк Микола Ілліч вніс пропозицію щодо присвоєння звання “Почесний житель міста” Карлійчуку М.М. Дана пропозиція не була прийнята депутатами . Зокрема один депутат навіть голосував проти.

Цю ситуацію прокоментував депутат міської ради Чоботар Роман Романович:

“Мені дуже прикро, що пропозиція Поляка Миколи Ілліча не знайшла підтримки серед депутатів міської ради. Серед деяких депутатів була думка, що порядок та чистота в місті – це заслуга не тільки міського голови, але й депутатів. Потрібно наголосити на тому, що Микола Миколайович повністю віддав себе забезпеченню життєдіяльності міста. З самого ранку до пізнього вечора його можна було побачити в любому куточку Сторожинця. Тому на мою думку, Микола Миколайович заслуговує звання “Почесний житель міста”. Ми в свою чергу звернемося до виконкому щодо прийняття цього рішення.”

Категорія: Економіка ЖКГ
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ