“Хоробрі серця” – зустріч школярів з ветеранами АТО

13

В п’ятницю, 20 листопада, в Сторожинецькій ЗОШ №1 І-ІІІ ст. відбувся виховний захід під назвою “Хоробрі серця”, присвячений Дню Гідності та Свободи.

9

8

7

Це свято встановлене згідно указу Президента України з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

2

3

12

До школярів на зустріч були запрошені справжні патріоти, учасники бойових дій та ветерани АТО – Сергій Кривко, який є головою районної організації “Об’єднання учасників АТО” та Сергій Гриндей. Також на заході була присутня представник Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста Анна Томко.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували світлу пам’ять загиблих за Україну.

5

10

6

Учні п’ятих, шостих та сьомих класів з великою цікавістю слухали спогади бійців. Натомість школярі декламували вірші про наших захисників, виконували патріотичні пісні та підготували презентацію про Революцію Гідності, події на Майдані Незалежності в Києві, про проведення АТО на Сході України.

Хоробрі серця

11

15

Дуже розчулив присутніх вірш учениці 6-Б класу Біндяк Дани “Я люблю Україну”:

Я дівчинка дванадцять років,
І в мене все в достатку, все гаразд.
Та так здається лиш на перший погляд,
Бо в серці в мене теж війна!
Чому? Для когось це важке питання,
А в мене відповідь проста.
Я поясню усе детально:
На Україні жити складно,
Тільки не нам, а ворогам.
Тому триклятому “царю”,
Що начебто вважа: впадемо на коліна.
Можливо було б саме так…
Та в серці в мене – Україна!
За неї я життя віддам, я все віддам!
І ти мене не змусиш відрікнутись!
Послухай, вороже-невдахо,
По іншому й не скажеш!
Образиш ти мою єдину Україну,
Я візьму в руки автомат,
Із-під землі я ворога дістану – в будь-яких руїнах,
А знайду- і вже його поставлю на коліна,
Бо Україну дуже я люблю!!!

1

Учні запевнили гостей, що вони будуть гідними подвигу наших патріотів, а також подарували бійцям АТО свої малюнки та листи.

Зустріч була скромною, але дуже щирою подякою усім, хто захищає Україну і робить все можливе, щоб наша держава існувала на мапі світу. Школярі вірять, що разом ми обов’язково здолаємо всі перепони.

Категорія: АТО Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ