Тренінг “Медіа-грамотність” в районній бібліотеці

Тренінг

Сьогодні, 8 грудня, в приміщенні Сторожинецької районної бібліотеки психологом Сторожинецького РВ КВІ ДПСУ Максимом Пансиком і директором Сторожинецького РЦСССДМ Мирославою Ткачук був проведений тренінг на тему “Медіа-грамотність” із студентами Сторожинецького лісового коледжу.

2

3

На заході студенти ознайомилися із поняттям і суттю визначення “медіа-грамотності”, а також їм були пояснені основи роботи з інформацією, яка подається різними ЗМІ – друкованими, електронними, телевізійними.

Особлива увага була сфокусована на понятті “медіа-сита” – набору із семи питань, згідно якого потрібно аналізувати отриману інформацію, адже відомо, що нинішній медіа-простір перенасичений різноманітною багатоплановою інформацією, яка в деяких випадках може бути маніпулятивною і використовуватись для формування “потрібної” суспільної думки, просування певного товару, надання переваги тому чи іншому кандидату на виборах тощо.

4

5

Також була зачеплена тема переселенців зі Сходу України, як приклад для застосування “медіа-сита”. Учасників об’єднали у дві групи, одна з яких мала висвітлити причини позитивного ставлення до вимушених переселенців, а інша – причини негативного.

6

7

Після аналізу доповідей учасників обох груп присутні дійшли до висновку, що ставлення до кожної конкретної події залежить від подачі її у ЗМІ для тієї цільової аудиторії, яка не використовує критичне мислення.

8

9

Учасники тренінгу висловили вдячність за проведений захід та висловили бажання взяти участь у інших тренінгах подібного плану. Як зазначив Максим Пансик, дані заходи спрямовані і на розвиток критичного мислення у учасників, і на встановлення взаємодії між державними і соціальними службами та студентським середовищем.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ