Нині вже такий нелегкий час, бо проблем багато в кожного із нас

2

Ці слова напливли на гадку, коли ветерани міського осередку зібралися на ділову розмову у кабінеті голови міської ради Миколи Миколайовича Карлічука.

А розмова ця назрівала уже давно. Саме керівник ради і задав тон того потрібного діалогу. Бесіда стосувалася тих проблем, які потребують дійового розв’язання. Треба сказати, що уже тривалий час їх розуміють як в раді, так і виробничих підрозділах міста.

Ці проблеми болять і ветеранів районного центру. Їх ми бачимо навіть у тих ділових пропозиціях, котрі подавали в бесіді всі, хто словом встрявав у розмову. Це було видно і в словах керівника ветеранського осередку Варвари Никифоряк, ветерана-фронтовика Віктора Ребези, активістки осредекового життя Віри Савчук та інших.

Скажу прямо, що кожного мешканця міста до глибини душі непокоїть те, що останнім часом дещо послабилися увага і турбота про ветеранів краю, колишніх фронтовиків.

Переглянемо лишень у що перетворилися священні місця і обеліски, де ми зобов’язані привернути свою увагу до людей цієї категорії. Взяти хоча б пам’ятний обеліск у центральному парку ім. Ю. Федьковича. Пам’ятник став місцем дитячих ігрищ, батьки навіть гадки не мають про те, щоб навести відповідний лад у цьому.

Подібне можна бачити і в інших місцинах міста. А це має турбувати депутатів і актив ради.

Позбутися негативу можна, якщо плодотворнішими стануть наші стосунки, частішими стануть навідини в колективи і виробничі підрозділи. Міська рада тримає проблему в полі зору наскільки дозволяють фінансові можливості.

Гостро прозвучала в розмові і транспортна проблема. Погляньмо на проблему паркування легкових машин. Їх нині уже так багато, що наші вулиці не перейдеш, псуються проїжджі частини, нищаться зелені насадження. Водії машин і гадки не мають, аби в цьому навести лад.

Захід ветеранів

Впорядкування вимагає і проблема торгівлі на територій районного центру, дотримання правил і норм санітарії. У багатьох місцях територія перетворилася у справжні смітники, зібралося стільки хламу, що і глянути страшно, і думати, що тут мешкають люди. А варто кожному підставляти і своє плече і допомагати раді та депутатам. За позитив отримаємо тільки вдячність…

Учасники діалогу порушили і проблему продажу землі. Останнім часом земля перетворилася в товар. А якщо і надалі будемо комерціювати землею, України не стане.

Звичайно, проблему можна розв’язатитільки через Верховну раду. А міська рада і актив мають порушити питання. У цьому буде наш внесок.

Безперечно, у діловій бесіді порушувалися і інші, дрібніші аспекти співпраці ради і активу. Можливим це стане у тому разі, якщо всі разом будемо розуміти важливість наших дій в цей нелегкий час. Такою і була головна думка кожного учасника ділової розмови. Є сподівання на те, що сягнемо позитиву в дійстві.

Самійло Слючарчук

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ