До меморіалу воїнам АТО покладали квіти майже годину

Меморіал

Сьогодні, 12 грудня, відмічається День Сухопутних військ України – професійне свято всіх працівників та військовослужбовців сухопутних військ України.

Вчора на базі ІІІ батальйонно-тактичної групи 80 аеромобільної бригади в м. Чернівці відбулося урочисте відкриття меморіалу воїнам, які загинули під час виконання завдань в зоні АТО та проходили службу в 3 батальйонно-тактичній групі.

2

Всього на меморіалі викарбувано імена 20 чоловік, четверо з яких жителі Сторожинецького району – Ілля Леонтій, Ілля Валявський, Андрій Шудравий, Юрій Чикал.

Урочистості розпочалися о 14:00 привітальним словом командира батальйону, підполковника Володимира Братішко. Жовто-блакитний стяг знімали з пам’ятного меморіалу четверо бійців, двоє з яких наші краяни – Андрій Яворський і Кривко Сергій.

“Відкриття такого меморіалу – це дуже значима подія. – розповідає Сергій.- Приємно, що прийшло багато людей вшанувати пам’ять воїнів. Були і представники влади з нашого району. Слово брала мати загиблого воїна Юрія Чікала? пані Марія, яка задекламувала власний вірш, від якого майже всі присутні не стримали сліз.

Перед хлопцями, які стояли мов живі в граніті, присутні військовослужбовці дали урочисту клятву шанувати їхню пам’ять, не забувати їх вічний погляд та бути вірними українському народу.

12

Після урочистого відкриття була проведена панахида, священнослужителі зачитали молитви. Вразило урочисте покладання квітів до меморіалу, яке тривало майже годину – стільки було присутніх, які хотіли віддати шану нашим героям!”

Категорія: АТО Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ