Круглий стіл “Інструменти громадської участі”

main

Сьогодні, 17 грудня 2015 року, в приміщенні Сторожинецької районної бібліотеки відбувся круглий стіл на тему “Інструменти громадської участі”, де обговорювались питання громадської участі, забезпечені Статутом територіальної громади міста Чернівці та чим досвід може бути корисним для Сторожинця.

2

4

7

6

В обговоренні прийняли участь Старик Володимир Петрович – голова Товариства “Український народний Дім в Чернівцях” та Євгенія Олійник – кандидат політичних наук, член робочої групи з розробки змін до Статуту територіальної громади міста Чернівці.

12

1

8

Зокрема, лектори висвітлили роботу веб-порталу “Відкрите місто”, яка створена для взаємодії громадян, місцевих органів влади, громадських об’єднань та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади. Також розповіли, що метою реалізації проекту є впровадження та апробація моделі посилення участі громадян в урядуванні через залучення членів громади міста до вирішення проблем місцевого значення.

9

5

Жива дискусія відбулась за участю представників громадськості Сторожинецького району, колективу бібліотеки, а також були присутні заступник голови районної ради Філіпович В.М., Іваніков А.І. – голова ради ветеранів району, Хавронюк О.В. – голова спілки інвалідів району, Антем’юк О.Ю. – голова товариства репресованих району, Довгань С.І. – представник Ради старійшин РДА, Унгурян В. – заступник голови спілки ветеранів Афганістану, Гадинко О. – заступник начальника відділу освіти РДА.

11

3

10

Особливу увагу було приділено Статуту територіальної громади як механізму громадської участі у вирішенні питань місцевого значення. Наприклад, такий інструмент використовується громадою Чернівців для проведення громадських зборів та слухань і донесення ініціатив до владних структур міста.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ