Як Сторожинчани в Сіреті на Йордана купалися

main

Вважається, що занурившись у водойму на Водохреща, людина заряджається здоров’ям та життєвою силою на цілий рік і ні в якому разі не захворіє. В народі кажуть, що саме на Водохреща вода стає цілющою – вся вода, навіть та, яка тече з наших кранів.

Сьогодні, 19 січня, віряни Сторожинця та району, після літургії та освячення священнослужителями, купалися у водоймищах – ставках, річках, озерах. Ми побували в двох місцях, де вирубали ополонки в льоду, зробили маленькі помости та встановили драбини в воду, щоб зробити купання комфортнішим для прихожан.

У Свято-Георгіївській церкві зранку посвятили воду, а потім парафіяни окуналися в ополонку біля підвісного моста на Заріччя по вул. І. Вільде.

Для бажаючих скупатися організували теплий настил та кабінку для переодягання, а з льоду вирізали скульптурне зображення хреста та встановили його поряд з ополонкою. На місці купання чергували медики та рятувальники.

1

2

3

5

6

7

8

Парафіяни Церкви Різдва Пресвятої Богородиці окуналися в воду на Сіреті в самому низу вул. Чаплигіна. Для бажаючих зігрітися запалили величезне багаття, а також після купання наливали гаряче вино та пригощали бутербродами. На місці також чергували медики та рятувальники.

3

12

1

5

4

6

10

14

7

8

46

45

18

17

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ