Вдалий виступ легкоатлетичної команди Сторожинецької ДЮСШ

%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b5%d1%87%d0%bd%d0%b8%d0%b9-%d0%bc%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0

18-20 вересня у місті Луцьк на стадіоні “Авангард” проходив командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2001 року народження і молодших.

Це найголовніші всеукраїнські змагання для середньої юнацької вікової групи, згідно яких визначається рейтинг областей, СДЮСШ та ДЮСШ України.

Результативність роботи тренерів ДЮСШ насамперед оцінюється спортивними досягненнями їхніх вихованців в таких змаганнях: командний чемпіонат України, чемпіонати та першості України з особистої першості, освітянські змагання (МОНУ), обласні і районні змагання.

Цікавим та значущим для Сторожинецької ДЮСШ є те, що, незважаючи на те, що на цих змаганнях ми були представлені далеко не повним складом команди (три учасника), тоді як залік визначався за кращими показниками результатів 6-ти учасників, – посіли 26 місце серед учасників з 111 ДЮСШ України, які брали участь у командному чемпіонаті.

Дуже прикро, що Чернівецька область, єдина в Україні за виключенням Криму, не зуміла забезпечити участь збірної команди області на таких змаганнях у зв’язку із недостатнім фінансовим забезпеченням. Окремі області направляли на чемпіонат по 56 та 72 учасники. Найменше учасників, звісно окрім Чернівецької, – 9 спортсменів. Від Чернівецької області Сторожинецька ДЮСШ була єдиним представником.

Хочеться розповісти про хід 2-дневної боротьби. В перший день у змаганнях з бігу на 400 метрів серед юнаків Микола Конечний перевищив свій же рекорд області серед юнаків 15 років, показавши результат 52,40 секунди і посівши третє місце. Тренер юного спортсмена Токарюк Іларій Михайлович.

Другий день змагань порадував нас ще більше! Також був встановлений новий рекорд вже району з бігу на 200 метрів. Найкращий результат – 23,79 сек., який показав Микола, і також посів третє місце. До другого місця нашому спортсменові не вистачило 0,09 секунди, також цих сотих секунди не вистачило до поновлення рекорду області, який становить 23,70 секунди.

Ці змагання стали своєрідним продовженням встановлення рекордів області та району. Розпочалось все на початку року зі змагань, які проходили у Івано-Франківську, де Микола посів 3-є місце і встановив свій перший рекорд області з бігу на 400 метрів у приміщенні. Продовження встановлення рекордів відбулося у місті Кіровограді (Кропивницький), де також Микола посів третє місце і встановив рекорд області з бігу на 400 метрів на відкритих стадіонах.

Зазначу, що за останні 30 років вперше спортсмен нашого району зайняв два призових місця на командному Чемпіонаті України.

На наступних змаганнях, які відбудуться у Львові в грудні, Микола прагне виконати норматив першого дорослого розряду і, відповідно, перевищити рекорди області з бігу на 200 та 400 метрів.

Побажаємо нашому юному спортсмену вдалих виступів, високих результатів, олімпійських злетів та стати щонайменше кандидатом до складу збірної команди України для участі у змаганнях Чемпіонату світу, які відбудуться літом наступного року в Кенії. Також, бажаємо Миколі “заявити” себе на ІІІ Юнацькі олімпійські ігри, що відбудуться у 2018 році, а для цього необхідно багато та виснажливо працювати на тренуваннях.

Всіх бажаючих реалізувати себе на бігових доріжках та дисциплінах легкої атлетики і в інших видах спорту – запрошуємо на відділення  Сторожинецької ДЮСШ.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ