У мерії обговорили шляхи надання внутрішньо переміщеним особам тимчасового житла

Сьогодні, 19 листопада 2019 року, у Сторожинецькій міській раді відбувся круглий стіл на тему: “Тимчасове житло для внутрішньо переміщених осіб: шляхи рішень”.

Під час заходу присутні обговорили теперішній стан житлових умов, у яких вимушені проживати сім’ї, які покинули свої домівки на Донбасі.

З серпня 2019 року державний бюджет компенсує 70% вартості житла, яке місцеві ради надають в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам.

Виникла ідея звернутися до Чернівецької ОДА з проханням передати у власність Сторожинецької міської ради один з гуртожитків Лісового коледжу і реконструювати його за допомогою державної субвенції під житло для ВПО. Така ідея була підтримана присутніми, зокрема міським головою.

“Дякуємо голові Сторожинецької ОТГ Миколі Карлійчуку та всім присутнім, що почули переселенців та побачили івестиційну користь для громади у створені фонду тимчасового житла (квартири з усіма зручностями), адже це житло буде належати громаді, а 70% вартості цього житла сплачує державний бюджет, – коментує Юлія Калашникова, голова ГО “Ми з України”. – Результатом цієї зустрічі стануть наступні кроки: гуртожиток лісового коледжу необхідно взяти на баланс громади, отримати субвенцію з державного бюджету на ремонт. Віримо в ефективність комунікації між владою та ВПО!”.

Категорія: Новини міста Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ