“Поліція для людей” – це основний принцип роботи

Поліція

Зараз по всій країні йде реформування правоохоронних органів. Про роботу поліції в Сторожинці та Сторожинецькому районні ми попросили розповісти заступника начальника Сторожинецького ВП ГУ Національної поліції в Чернівецькій області Чепурного Миколу Миколайовича

mrche– Микола Миколайович, розпочався новий, 2016 рік. Розкажіть нам про роботу поліції у свята та будні.

– Якщо порівняти з минулим, 2015 роком, то цей рік розпочався краще.

Що стосується роботи поліції, то повинен наголосити, що на сьогоднішній день в країні проводиться реформування органів внутрішніх справ, тому дуже важливо, за якими принципами громада сьогодні буде оцінювати роботу дільничного інспектора поліції.

Потрібно зазначити, що діяльність працівників поліції більше націлена на здійснення профілактичних заходів щодо попередження й недопущення правопорушень та злочинів, а не на покарання осіб, що вчинили протиправні дії. При такій роботі, як говориться, немає ні свят, ні вихідних.

Працівник поліції – це така сама людина, як і усі. У нього також є батьки, дружина та діти, з якими хочеться провести святкові дні в кругу своєї родини. На превеликий жаль не всі це розуміють. Є певна категорія людей, яка лише очікує можливості користуватися цими святковими днями.

Для забезпечення публічного порядку під час проведення святкових заходів був задіяний весь особовий склад Сторожинецького відділу поліції,  тому можу вас запевнити, що  поліція завжди готова  прийди на допомогу жителям нашого краю.

– Яка криміногенна ситуація на початок року? Що вдалося зробити?

– На превеликий жаль деякі особи умудрилися зіпсувати свято жителям нашого краю. З початку року уже зареєстровано ряд заяв та звернень від громадян різного характеру.

В той час, коли всі відпочивають, криміногенний контингент не дрімає. Наприклад в селі Тисовець з приватного  будинку громадянки А. була скоєна крадіжка продуктів харчування, в селі Банилів-Підгірний у громадянки Г. було викрадено сумку з документами, в селі Давидівка у громадянина Т. з приватного господарства було викрадено електроінструменти та речі домашнього вжитку, в Сторожинці по вул. Федковича був викрадений велосипед.

Завдяки своєчасній та злагодженій роботі інспекторами поліції  Сторожинецького відділу були установлені особи які скоїли злочин, речові докази вилучені, та повернуті власникам. Крім того, в ході оперативно-профілактичної операції “Розшук” було розшукано трьох осіб, які переховувались від суду та слідства.

– Наразі стоїть питання щодо підвищення довіри населення до працівників поліції. Чи існує телефон довіри або гаряча лінія, куди можна було б звернутися жителям району?

– Потрібно зауважити, що робота дільничних інспекторів націлена на постійну співпрацю з людьми. Ми прагнемо заслужити їх довіру і викликати на відвертість.

Вміння поважати людей та вирішувати їхні проблеми, гасло “Поліція для людей”- це є основний принцип нашої роботи.

А, що стосується довіри громадян, то у різних людей рівень довіри до поліції різний, захищаючи одних – ми притягуємо до відповідальності інших. Можливо я повторюсь, але запевняю, що кожен працівник поліції готовий прийти на допомогу в любий час доби, незалежно від того, свято чи вихідний.

Працівники поліції постійно проводять зустрічі з жителями нашого району, громадськими організаціями, депутатами, членами виконкому.  Що стосується телефону довіри, то жителі Сторожинеччини можуть телефонувати за номером 2 50 40.

Є телефон чергової частини, за яким громадяни можуть звертатися для негайного реагування. Чергова частина приймає дзвінки від громадян цілодобово за телефоном 102 або 2 19 60.

В районі постійно проходять заходи під умовною назвою “Візит”, у ході яких заходів дільничні інспектори обходять помешкання громадян та залишають візитки зі власними  номерами телефонів, моїми та чергової частини.

– Як ви знаєте, відбулося розширене засідання виконавчого комітету Сторожинецької міської ради, на якому розглядалося питання обмеження роботи магазинів та нічних закладів. На Вашу думку, відбулися якісь зміни?

– Так звичайно. Я особисто був присутній на цьому виконкомі, рішення якого працівниками поліції було роздано всім підприємцям нашого міста для виконання.

Потрібно зауважити, що рішення виконкому про заборону роботи в нічний час дало свої певні позитивні результати – у нас немає заяв про скоєння правопорушень, бійок чи розпивання спиртних напоїв в громадських місцях, зокрема в центрі міста.

Від себе хочу звернутися до всіх жителів та гостей нашого краю. Поліція закликає громадян бути дуже обачними – не залишайте свої речі без нагляду, не передавайте незнайомим громадянам мобільні телефони, ключі та інші речі.

Будьте уважними – надалі продовжують працювати телефоні шахраї, які під виглядом працівників поліції вимагають за “вирішення” неіснуючих питань кошти.

У випадку, якщо вже так склалось, що по відношенню до вас скоєно злочин, намагайтеся якомога швидше повідомити про це до поліції за телефоном “102”. Чим менше часу мине з моменту скоєння злочину, тим більше шансів затримати зловмисника по “гарячих слідах”.

На останок хочу привітати всіх читачів Сторожинець інфо з різдвяними святами, побажати щастя, здоровя та успіхів у 2016 році.”

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ