Година пам’яті до Дня Соборності в бібліотеці

3

22 січня 1919 року відбулася знамена подія в історії українського народу – об’єднання двох суверенних українських держав – Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної республіки в одну самостійну Соборну Державу. Саме з цієї нагоди в районній дитячій бібліотеці провели годину пам’яті: “Стань же окрасою цілого світу – моя Україно свята.”

1

Ведучі заходу зробили історичний екскурс в історію нашої Держави, а з розгорнутою  книжковою виставкою: “Чи на світа є країна ще миліша за наш край?” присутніх учнів 5-6 класів Сторожинецької школи-інтернат ознайомила провідний бібліотекар Бойчук З.С. Бібліограф Лазарюк Я.С. провела вікторину: “Україна: історія та сьогодення”.

2

А в читальному залі районної бібліотеки до Дня Соборності був представлений історичний відеоурок “Злука Української Народної Республіки: уроки для сучасної України” для учнів Сторожинецької ЗОШ №1 І-ІІІ ст.

4

З цікавістю користувачі бібліотеки познайомились з сторінками нашого минулого – боротьбою українського народу за Соборність своїх земель. Бібліотекарі розповіли, що Акт злуки УНР та ЗУНР показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ,  протиставити українців один одному.

5

Бібліотекар Фрацевір Н.І. ознайомила з книжковою виставкою по даній темі та в своїй розповіді наголосила, що ми маємо пам’ятати: українське національне відродження відбувалося й відбувається в гармонії з соціальним визволенням. Тож з вірою в серці, з великим напруженням сил нам потрібно підняти нашу державу, об’єднати й відродити нашу Україну!

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ