За 4 доби в районі виникло 8 пожеж, 1 дитина травмована

Пожежі

Так, 10 квітня у селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району внаслідок пожежі був травмований хлопчик 2006 року народження. Як з’ясувалося, дитина разом з батьками наводили лад на присадибній ділянці. Батьки відлучилися по справах, а дитина, щоб розпалити вогнище, на якому спалювалося сміття, взяла пляшку з легкозаймистою рідиною. Проте внаслідок необережного поводження з рідиною, вона зайнялася і стався спалах, а вогонь перекинувся на хлопчика. Дитина з опіками обличчя та лівої руки І-ІІ ступеня госпіталізована в лікарню швидкої медичної допомоги м. Чернівці. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки пожежа самоліквідувалася.

12 квітня в с. Камяна, Сторожинецького району, виникла пожежа у житловому будинку. На момент її виникнення в будинку нікого не було. Рятувальників викликали сусіди коли вже спостерігалось полум’я на даху будинку. Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини м.Сторожинець, які прибули на місце поді, ліквідували небезпеку. Вогнем знищено оздоблення приміщень, пошкоджено перекриття. Попередньою причиною виникнення пожежі стало несправність димаря опалювальної печі. Від вогню вдалось врятувати житловий будинок.

13 квітня в с.Великий Кучурів виникла пожежа в господарській будівлі. Рятувальники, які виїжджали на місце події,  ліквідували пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження вогню на поруч розташований житловий будинок. Полум’ям знищено господарську будівлю, домашню худобу, речі домашнього вжитку. Постраждалих немає.

13 квітня виникли пожежі у селі Нові Бросківці та с. Буденець внаслідок спалювання сухої трави невстановленою особою. Сильний вітер сприяв швидкому розповсюдженню пожежі. Вогонь міг перекинутися на житлові будинки. Державна пожежно-рятувальна частини міста Сторожинець та місцева пожежна команда села Чудей ліквідували пожежі. Вогнем знищено суху траву на відкритій території.

Рятувальники звертаються до громадян: пам’ятайте, що часто саме людська необережність чи неуважність є тим фактором, внаслідок якого стається нещастя. Дотримуйтеся правил безпеки, пам’ятайте, що завдяки цьому можна зберегти власне життя та здоров’я!

Джерело: Начальник Сторожинецького РВ УДСНС  України у Чернівецькій області Андрій Сеник

Категорія: Новини району Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ