Бізнес району позитивно оцінив зменшення ставки ЄСВ

1

Начальник ДПІ у Сторожинецькому районі Олександр Григоряк спільно з представниками бізнесу Сторожинеччини та громадських організацій обмінялися думками щодо загальних змін у податковому законодавстві, які набрали чинності з 1 січня 2016 року.

Так, усі учасники заходу визнали позитивний аспект зниження ставки ЄСВ для роботодавців – з 41% (у середньому, залежно від класу ризику) до 22%, та відміну утримання ЄСВ із заробітної плати працівників.

В той же час, Олександр Євгенович та бухгалтери жваво обговорили новації у нарахуванні та сплаті авансових внесків з податку на прибуток. Так, у січні-жовтні 2016 року авансові внески скасовано, але у листопаді-грудні передбачено їх сплата у розмірі 2/9 податку на прибуток, нарахованого у податковій звітності за три квартали 2016 року.

Окремо учасники зустрічі зупинилися на податку на додану вартість, спрощеній системі оподаткування та деклараційній кампаній. Всі разом вони заповнили зразок нової декларації про майновий стан та доходи.

2“Цьогорічний звіт, який надають як підприємці, так і громадяни, складається з одного аркуша та включає в себе всі доходи та витрати декларанта. – зазначив Олександр Григоряк. – Окрім того, в ньому проставляється сума сплаченого військового збору.

І податківці, і громадські діячі, і бухгалтери підкреслили важливість проведення подібних заходів. Завдяки таким зустрічам, можна не лише обговорити проблемні питання, а й розібратися в них та знайти алгоритм застосування податкових норм.”

Джерело: ДПІ у Сторожинецькому районі

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ