Зустріч з учасниками бойових дій в сільській бібліотеці

Зустріч з ветеранами

16 лютого у рамках програми заходів національно-патріотичного спрямування у бібліотеці с. Ропча відбувся вечір-зустрічі з воїнами-афганцями Вікованом Валерієм Степановичем та Федорча Дмитрієм Степановичем. На зустріч було запрошено і учасника АТО Лунгуляка Миколу Дмитровича та учасника Революції гідності на Майдані у Києві Сермана Івана Георгійовича.

Привітали гостей та запрошених директор будинку культури Доскалюк С.І. та учасники художньої самодіяльності. Присутні вшанували загиблих у афганській війні, у зоні проведення АТО та героїв Небесної сотні хвилиною мовчання.

У ході зустрічі воїни-афганці розповіли в яких важких кліматичних умовах доводилось їм воювати, відповідали на численні запитання присутніх у залі, а Валерій Степанович розповів про свою волонтерську діяльність. Дмитрій Степанович – найактивніший читач бібліотеки й учасник усіх масових заходів – постійно дарує цікаві і актуальні книги для читачів сільської книгозбірні.

Микола Дмитрович, учасник АТО, розповів про ситуацію на Сході та побажав всім миру і надії на краще майбутнє.

З перших днів подій на Майдані Іван Георгійович, перебуваючи у лавах Збройних Сил, бачив жахіття на вулицях Києва, про що розповідав присутнім на вечорі.

Для учасників згаданих подій учениці 7-го класу Ропчанського НВК, активні читачки бібліотеки Ботезат Жанна та Шубран Антоніна читали вірші М. Єремійчук “Молитва за Україну”, “Я Україну не віддам”. Сільській голова Олар Ілля Георгійович щиро вітав учасників вечора та вручив їм пам’ятні сувеніри.

Завершився вечір-зустріч музичним дарунком учасників художньої самодіяльності під керівництвом Доскалюк М.Г.

Для користувачів бібліотеки та присутніх на заході було оформлену книжкові виставки: “Афганістан – наш біль, наш сум, наша пам’ять”, “За Україну, за її волю вистояти і перемогти”. Завідувач бібліотеки Збіра Г.К. провела огляд літератури патріотичної тематики.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ