Захід в школі-інтернат “Довге відлуння Афганської війни”

1

В п’ятницю, 19 лютого, в Сторожинецькій школі-інтернат відбувся захід під назвою “Довге відлуння Афганської війни”, на якому були присутні ветерани Афганістану Дмитро Сметанюк, Василь Унгурян та Олександр Шморгун. Коли вони увійшли до зали, діти вітали їх стоячи та оплесками.

Школярі приготували відеопрезентантацію, яка допомагала ведучим докладніше передати всі почуття залу.

Учні 10-11 класів взяли до рук портрети шести воїнів з нашого району, які загинули у тій війні, та розповіли історію кожного з них, а перед ними стояли дівчата-першокласниці з свічечками в руках і помолилися про те, щоб матері не хоронили своїх синів і щоб через це не сивіли їх скроні.

2

“Уся зустріч пройшла як на одному диханні. Наші ветерани помітили, що діти були дуже вражені та дуже уважні, – розповідає заступник директора з виховної роботи Даскалюк Марія Павлівна. – Учні шостого класу проспівали пісню “Я не граюсь у війну” і вийшли з яскравими плакатами “Ми за мир”, “Мир у всьому світі”.

main

Діти задавали запитання ветеранам. Наприклад, “Чи відпускали вас батьки на війну?” запитали у Олександра Шморгуна, на що він відповів, що коли він йшов на війну, йому було 32 роки. Це був наказ і ніхто не запитував про його бажання.

Для дітей захід був дуже хвилюючим. Ніхто не поворухнувся, ніхто не шумів. Воїни зазначили, що їм було дуже приємна небайдужість аудиторії.”

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ